Un elicopter militar american a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București / FOTO - VIDEO

Un elicopter militar american a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București / Foto DC News
Un elicopter militar american a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București / Foto DC News

Un elicopter militar defect a aterizat de urgenţă, joi dimineață, în sensul giratoriu de la Aviatorilor, în Bucureşti. În urma incidentului au fost avariate două maşini şi doi stâlpi de iluminat, potrivit reprezentanţilor Brigăzii Rutiere.

UPDATE 2

Procurori de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au deplasat în Piaţa Charles de Gaulle din Capitală pentru a cerceta împrejurările în care un elicopter american a aterizat forţat joi şi a lovit doi stâlpi de iluminat.

UPDATE 1

Traficul este restricţionat complet joi între Piaţa Charles de Gaulle şi Statuia Aviatorilor şi parţial pe Calea Dorobanţilor, iar spre Arcul de Triumf se circulă pe un singur sens, după ce un elicopter care participa la un zbor de antrenament pentru Ziua Aviaţiei a aterizat în sensul giratoriu.

Locul incidentului a fost încercuit de forţele de ordine. La faţa locului se află reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, Jandarmeriei, echipaje SMURD, cadre ale Ministerului Apărării Naţionale, precum şi o autospecială a Poliţiei - Laborator Criminalistic. În urma aterizării forţate a elicopterului au fost avariate două maşini şi doi stâlpi de iluminat, potrivit reprezentanţilor Brigăzii Rutiere. Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a anunţat că urmăreşte îndeaproape incidentul în care a fost implicat elicopterul american aterizat de urgenţă.

'Ambasada SUA este conştientă de incident şi urmărim îndeaproape evoluţiile. Înţelegem că nu au existat răniţi. Lucrăm alături de partenerii noştri români pentru a rezolva situaţia şi vom furniza informaţii actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile', este mesajul transmis de misiunea diplomatică. 

Știrea inițială

Elicopterul ar fi avut o defecţiune tehnică şi pilotul a fost nevoit să aterizeze în zona Charles de Gaulle din București. Poliţiştii rutieri au intervenit pentru dirijarea traficului. Mai mult, doi stâlpi au fost rupți. Unul dintre ei a căzut pe o mașină. Şoferilor nu le-a venit să creadă atunci când lângă ei, în sensul giratoriu, a aterizat de urgență aparatul de zbor.

Elicopterul este un Black Hawk și participa la antrenamentul pentru Ziua Aviației Române. Acesta a trecut foarte aproape de statuia Aviatorilor și de clădirile de birouri din zonă. 

FOTO/VIDEO:

Nu este pentru prima dată când un elicopter american este nevoit să aterizeze de urgență în urma unei defecțiuni.

Un incident mai puțin obișnuit s-a petrecut în dimineața zilei de marți, 25 mai, în Pecineaga, acolo unde un elicopter militar american a fost nevoit să aterizeze pe un câmp de la marginea comunei. Primarul Stan Niculae a spus că nu au avut loc incidente neplăcute, nu a fost nimeni rănit și niciunul dintre localnici nu a suferit pagube materiale.

Incidentul a fost filmat de cei care treceau pe drumul județean, fiind chiar luat în râs de către unii dintre participanții la trafic, care i-au întrebat pe militarii americani desemnați să păzească aparatul daca nu cumva au rămas fără benzină și au nevoie de combustibil. În anul 2019 un tanc al US Army, care participa la exercițiul Saber Guardian 19, a intrat într-o zonă agricolă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel