Un elev de 13 ani a fost bătut de paznicul instituției de învățământ

Un elev de 13 ani, de la Şcoala Generală "Lascăr Catargiu" din Galaţi, a fost agresat de paznicul instituției de învățământ, în timpul pauzei dintre ore. Copilul a ajuns de urgență, miercuri, la Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Galaţi.

Potrivit Agerpres, mama copilului, Elena Misăilă, mărturisește că băiatul său era elev de serviciu pe şcoală, iar conflictul a început în momentul în care paznicul şcolii i-a reproşat că nu-i adună pe elevii din curte pentru a-i trimite la ore. Băiatul l-a ignorat, iar gardianul i-a dat un pumn în spate, după care a luat o mătură cu coadă cu care l-a lovit în cap.

"Era elev de serviciu, clasa a şaptea şi nu a reuşit să bage în clasă nişte colegi. Gardianul l-a certat că de ce nu reuşeşte să facă ordine. Probabil şi băiatul a fost mai libertin, la 13 ani, nu te mai înţelegi cu copii ăştia adolescenţi, dar paznicul l-a lovit, i-a dat un pumn în spate. Băiatul a fugit, s-a speriat, el a fugit iar după el cu mătura, i-a dat cu mătura, coada măturii şi a rupt-o efectiv de capul lui. A căzut jos inconştient', a spus Elena Misăilă pentru Agerpres.

Băiatul a ajuns la Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Galaţi cu traumatism cranio-cerebral.

"Este acum stabil, dar a suferit un traumatism cranio-cerebral prin dezechilibrare, după o agresiune. Vom extinde investigaţiile", a declarat pentru Agerpres medicul Eva Cojocaru, de la Spitalul de Urgenţă pentru Copii Galaţi.

Conducerea şcolii a deschis o anchetă în acest caz.

"A fost un conflict între paznic şi patru copii. Unul dintre copii a adresat cuvinte jignitoare paznicului, este vorba despre elevul în cauză, a luat-o la fugă, iar paznicul a aruncat cu o mătură după el. Ştiu că este internat. Comisia de disciplină va analiza situaţia, faptele care s-au petrecut cu exactitate, se vor lua măsuri şi se vor stabili sancţiunile. Asta este cel mai regretabil, lovitura, şi doar ştie (paznicul-n.a.) că nu are voie să atingă copiii. Am luat legătura cu paznicul şi a zis că şi-a ieşit din fire. Cred că vom renunţa la serviciile lui", a mărturisit directorul şcolii generale din Schela, Maricica Mezinu.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a declanşat o anchetă proprie, iar Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi poliţia a deschis un dosar penal pentru loviri sau alte violenţe, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel