Un elev de clasa a IX-a este bănuit că a ars cataloagele liceului, de teamă să nu rămână repetent

Persoana care a ars zece cataloage din cancelaria Liceului Tehnologic "Victor Mihăilescu Craiu" din Belceşti a fost identificată, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi prin intermediul unui comunicat de presă.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că e vorba de un tânăr în vârstă de 15 ani, care este elev în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic "Victor Mihăilescu Craiu" din Belceşti. El ar fi recurs la acest gest de teamă să nu repete anul din cauza absenţelor şi rezultatelor slabe la învăţătură.

"La data de 21 mai, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza comunei Belceşti. A fost identificat un tânăr, bănuit de distrugere. Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în noaptea de 16 spre 17 mai, acesta ar fi pătruns într-o unitate de învăţământ din comuna Belceşti şi ar fi distrus, prin incendiere, 10 cataloage. În urma percheziţiei, au fost ridicate articole de îmbrăcăminte şi bunuri susceptibile a fi fost folosite în derularea activităţii infracţionale. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt, urmând ca, în funcţie de cele constatate, să fie dispuse măsuri legale", se menţionează în comunicatul de presă.

Zece cataloage au fost arse la Liceul Tehnologic "Victor Mihăilescu Craiu" din localitatea Belceşti, precum şi calculatorul directorului, după ce o persoană a pătruns prin efracţie în timpul nopţii de 16 spre 17 mai.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, reconstituirea se face în baza situaţiei şcolare, deoarece există carnete de note, notiţe şi agende ale profesorilor, lucrări de control.

Vezi și: Anchetă la un liceu din Iași 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel