Un elev cu sindromul Down, despre Bac: Nu a fost greu, că am învățat

elev sindrom down
elev sindrom down

Respins de nenumărate ori de societate, de grădinițe, de școli, un elev clujean este model pentru alți 1.400 de elevi clujeni care au picat Bacalaureatul. Are 20 de ani și primul cuvânt l-a spus la șase ani. Are sindromul Down. Însă pentru el și pentru mama lui sindromul nu a fost și nu este o piedică în viață. A intrat la grădinița care i-a deschis ușa, apoi la școală și apoi la liceul teologic. Vrea să se facă preot și știe Biblia aproape pe dinafară. Ce mai mult i-a plăcut în liceu că a fost îndrăgit de colegi.

"Am căutat nu știu câte școli până ne-au primit. Când mă duceam şi spuneam că am un copil de grădiniță sau am un copil de școală, răspunsul era de fiecare dată: da, perfect, vi-l înscriem! Dar în momentul în care le spuneam că suferă de sindromul Down, răspunsul lor era un nu hotărât", povesteşte mama lui Mihai, scrie citynews.ro.

Zilele în care Mihai a dat Bacalaureatul au fost cele mai emoționante pentru mama lui, Maria. "Am trăit foarte intens aceste zile de examen. Dar, așa, parcă în adâncul sufletului, ziceam că va lua bacalaureatul, adică am știut ce muncă am depus cu el 12 ani clipă de clipă. Sunt fericită, dar a fost foarte greu", spune ea.

"Ia-ţi de aici copilul! Nu vezi că e handicapat?"

Medicul i-a spus la naștere că a adus pe lume un monstru, oamenii din jur îi spuneau să nu se mai străduiască pentru că nu are rost, profesorii- "Ia-ţi de aici copilul! Nu vezi că e handicapat? Vrei să ne sminteşti şi pe noi şi pe copii?". Cuvintele pe care nicio mamă nu ar vrea să le audă. Mama lui Mihai le-a auzit. Și acum, prin examenul maturității susținut și promovat de Mihai ea le-a dovedit că a meritat. Mihai a luat Bacalaureatul cu o medie aproape de șapte. Însă, eforturile lui au fost uriașe.

Mihai spune despre examenul maturității- "Nu a fost greu, că am învățat. Au venit toți copiii și m-au felicitat. Istoria a fost cea mai grea materie pentru mine. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost geografia. Acuma este vacanță, vreau să călătoresc".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel