Un divorț care l-a costat miliarde de dolari, dar tot rămâne cel mai bogat om din lume

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Jeff Bezos rămâne cu 75% din Amazon, după divorţ. Care este procentul primit de fosta soţie. CEO-ul şi cofondatorul Amazon, Jeff Bezos, a rămas cu 75% din companie, după divorţul de MacKenzie Bezos, care a păstrat 4% din gigantul retailului online american şi care şi-a cedat şi toate drepturile de vot lui Jeff Bezos, transmit, joi, Reuters şi Bloomberg.

În plus, MacKenzie Bezos şi-a cedat participaţia la publicaţia Washington Post şi la Blue Origin, compania prin care CEO-ul Amazon doreşte să contruiască rachete.

Întregul pachet deţinut de cei doi Bezos valorează 143 de miliarde de dolari, la valoarea actuală a acţiunilor. Astfel, Jeff Bezos va rămâne şi cel mai bogat om din lume, cu o avere de peste 130 de miliarde de dolari, potrivit topului Forbes.

MacKenzie Bezos a fondat Amazon alături de soţul ei, la doar un an după ce s-au căsătorit, în 1993, iar în primii ani de existenţă ai acesteia a jucat un rol important. În ultimii ani, aceasta s-a retras, concetrându-se mai mult pe acţiunile caritabile. Cuplul are patru copii.

Cei doi au făcut publice detaliile financiare ale divorţului, pe Twitter, în postări publicate pe conturile personale, la aceeaşi oră.

Fosta soţie a fondatorului Amazon a susţinut că a luat decizia pentru a asigura continuitatea companiei.

Vezi și: Cel mai bogat om din lume, decizie majoră în căsnicie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel