Un director din România oferă un salariu de 2.500 lei. De ce de doi ani nu găsește niciun angajat

Salariu
Salariu

La Buzău, salariul de 2.500 de lei, pentru un electrician, este considerat prost. Cam aceasta este concluzia la care ajungem dacă îl ascultăm pe Sorin Harabagiu, directorul de la Ursus Buzău.

De doi ani caută un electrician. I-ar da 2.500 de lei în mâna, dar paradoxal nu sunt oameni care să lucreze pe acest salariu.

Constantin Toma, primarul Buzăului, care se afla alături de Sorin Harabagiu la un eveniment, a zis: "Mai sunt două lucruri aici. Din păcate, pentru mulți români munca nu mai este o religie. Se caută a se munci cât mai puțin și dacă se poate și cât mai superficial. Ăla care muncește din greu, care își face treaba sârguincios e considerat fraier. Și, în al doilea rând, tinerii fug de lucrul într-o fabrică precum dracul de tămâie. Asta e și ideea acestui centru științific, la care vor concura și industriașii buzoieni, de a-i reapropia pe tineri într-un mod plăcut, stârnindu-le curiozitatea, de știință, de industrie", scrie Buzoienii.ro.

La Buzău urmează să fie înființat primul centru ştiinţific din România. 

[citeste si]

Centrul ştiinţific EXPLORER se vrea un centru zonal, destinat unui număr de câteva sute de mii de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani şi nu numai, care va colabora cu savanţi din toată lumea. Acesta va avea un sediu propriu, care urmează să fie construit până în vara anului viitor după un proiect futurist realizat de arhitectul Daniel Popa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel