Un director din CJ Iași a fost respins la concursul pe care el l-a organizat și unde a fost singurul candidat. Iată ce spune după aflarea rezultatului

Fotografie de la Mohammad Danish, pexels
Fotografie de la Mohammad Danish, pexels

Iogen Gânju, director tehnic interimar în cadrul Consiliului Judeţean Iaşi, a picat concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Biroului pentru Gestionarea Patrimoniului. Asta în condiţiile în care chiar el s-ar fi ocupat de organizare. 

Potrivit reporteris.ro, Gânju a fost cel care a stabilit data concursului, bibliografia, tematica, a fost şi singurul candidat, dar chiar şi aşa nu a putut obţine punctajul minim, de 80 de puncte. Acesta a luat doar 68,8 puncte la proba scrisă şi a picat concursul. 

"Iogen Gânju a fost numit director interimar în perioada în care președinte era Maricel Popa, apoi a fost păstrat în funcție de către actualul conducător, Costel Alexe.

În luna mai a acestui an, Iogen Gânju a început să-și pregătească singur un concurs pentru ocuparea postului de șef de birou aflat în subordinea sa. Serviciul face parte din Direcția Tehnică și se ocupă de tot ce înseamnă active aflate în patrimoniul județului Iași – inclusiv bunurile imobiliare. De asemenea, este persoana care decide condițiile în care se vând sau închiriază bunuri ale Consiliului Județean.

Pe 30 mai, Iogen Gânju, din calitatea de director interimar al Direcției Tehnice, a semnat trei documente în serie: bibliografia, tematica și atribuțiile șefului Biroului Gestionarea Patrimoniului. Documentele au număr de înregistrare consecutiv și se află în arhiva electronică a instituției", arată sursa citată.

Iogen Gânju a încasat anul trecut, conform declaraţiei de avere, salariul de 9700 lei net pe lună. Contactat de cei de la spotmedia.ro, Iogen Gânju a refuzat să comenteze subiectul. 

"Nu vreau să comentez, nu am eu atribuții pe această linie, avem departament de comunicare la CJ”, a spus Gânju.

Există deja director titular al Biroului Patrimoniu, dar are altă... titulatură 

Departamentul pentru care Iogen Gânju a organizat concurs are deja un director, Marieta Afilipoaie. Aceasta a fost numită în funcţie în urma unui concurs, însă are altă funcţie, de fapt, în cadrul CJ. Ea este detaşată provizoriu ca şefă a Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă. 

S-ar fi ajuns în această situaţie din cauza unui proces în care este implicat fostul preşedinte CJ Iaşi, Cristian Adomniţei. Teodora Jinga, şefa Direcţiei Proiecte, a fost trimisă de DNA în judecată, iar postul a fost acoperit de Marieta Afilipoaie. Astfel, interimar a fost delegat Iogen Gânju. 

Până acum, Consiliul Judeţean Iaşi nu a reacţionat în niciun fel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel