Un director al NASA a demisionat, după ce a fost numit coordonatorul strategiei de trimitere a astronauţilor pe Lună

Un director al NASA, angajat în luna aprilie pentru a coordona strategia de revenire a astronauţilor americani pe Lună până în 2024, a demisionat, a anunţat joi Agenţia Spaţială Americană, pe fundalul neînţelegerilor interne şi diminuării susţinerii programului lunar de către Congresul SUA, informează Reuters.

Mark Sirangelo, numit în urmă cu şase săptămâni în funcţia de asistent special al administratorului NASA, Jim Bridenstine, a părăsit agenţia după ce instituţia a renunţat la un plan de reorganizare, primit cu reţinere de Congresul SUA, a precizat Bridenstine într-o declaraţie, scrie Agerpres.

Două persoane apropiate programului spaţial şi care cunosc situaţia au spus că Sirangelo a fost escortat din sediul NASA, aflat în Washington, după anunţarea demisiei. Demisia lui Sirangelo survine după ce Congresul a respins propunerea NASA de a crea o direcţie separată în cadrul agenţiei care să coordoneze misiunile viitoare pe Lună şi, într-un final, trimiterea unei misiuni cu echipaj uman pe Marte. 'Propunerea nu a fost acceptată pentru moment, aşa că ne vom continua activitatea în structura organizatorică actuală, în cadrul Human Exploration and Operations Mission Directorate', a spus Bridenstine.

'Având în vedere că NASA nu va mai înfiinţa noua direcţie, Mark a ales să exploreze alte oportunităţi de carieră', a mai spus acesta. Administraţia Trump a solicitat săptămâna trecută Congresului suplimentarea bugetului NASA pentru anul viitor cu 1,6 miliarde de dolari în scopul realizării obiectivului accelerat al revenirii astronauţilor americani pe Lună, până în 2024, la mai bine de jumătate de secol de la finalizarea programului Apollo. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel