Un diplomat american, convocat la MAE rus pentru ''ingerinţe'' în favoarea opoziţiei

MAE rus a convocat vineri un diplomat al ambasadei SUA la Moscova pentru a protesta faţă de ceea ce consideră o "ingerinţă" în favoarea opoziţiei prin transmiterea de mesaje la adresa manifestaţiei de sâmbăta trecută, reprimată de poliţie, relatează AFP.

Moscova reproşează ambasadei americane că a postat pe site-ul şi pe contul său de Twitter informaţii privind această manifestaţie cerând organizarea de alegeri libere, neautorizate de către autorităţile ruse. Aceste mesaje recomandau în special cetăţenilor americani prezenţi în Rusia să evite zona şi conţineau o hartă a circuitului manifestaţiei.

Ministerul de Externe rus a denunţat o propagandă în favoarea participării la manifestaţie şi o încercare de ingerinţă în afacerile interne ale ţării.

Rusia a mai convocat joi un diplomat german pentru a denunţa ceea ce consideră drept apeluri directe la manifestaţie din partea canalului german Deutsche Welle pe reţelele de socializare. Diplomaţia rusă a criticat o ingerinţă şi o încălcare adusă normelor şi eticii jurnalistice.

Autorităţile ruse se confruntă de câteva săptămâni cu una dintre cele mai importante mişcări de protest de la revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin, în 2012. Opoziţia cere să li se permită candidaţilor săi să participe la alegerile locale din 8 septembrie.

Mai multe manifestaţii au fost organizate la Moscova şi reprimate ferm de către autorităţi: ultimele două mitinguri s-au soldat cu peste 1000 de arestări, în timp ce aproape toţi reprezentanţii opoziţiei au primit pedepse scurte cu închisoarea.

După represiunea de la manifestaţia de sâmbătă, purtătorul de cuvânt al ambasadei SUA la Moscova a denunţat pe Twitter restricţionarea drepturilor cetăţenilor ruşi de a se exprima.

O nouă acţiune de protest, de această dată aprobată de autorităţi, este programată pentru sâmbătă la Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel