Urmărește emisiunea live


Un diamant de 12,3 milioane de dolari a fost plătit în cryptomonede

Pixabay
Pixabay

Un diamant vândut de casa de licitații Sotheby`s a fost plătit integral în cryptomonede. 

Un diamant de 101 carate a fost cumpărat de la casa de licitații Sotheby`s cu prețul de 12,3 milioane de dolari. Nestemata șlefuită în formă de pară a fost plătită integral cu cryptomonede de un cumpărător al cărei identitate nu a fost anunțată. Casa de licitații și-a extins politica de vânzare, acceptând plăți în bitcoin și ethereum, transmite CNN

Diamantul numit „The Key 10138” a ajuns în posesia unui „colecționar privat”, scrie în comunicatul de presă. În același comunicat, managerul pe Asia al Sotheby`s, Wenhao Yu, a precizat că noua politică de plată a atras clienți diverși, dincolo de cei care participau în mod regulat la licitații, pasionații de tehnologie fiind favorizați de plățile în bitcoin și ethereum. 

Nestemata este unică și remarcabilă, consideră specialiștii, fiind al doilea cel mai mare diamant în formă de pară de pe piața de pietre prețioase din lume. Acesta este clasificat ca fiind „de culoare D”, cel mai bun calificativ pe care un diamant alb îl poate primi. 

Diamant descoperit în Botswana

Un enorm diamant brut a fost descoperit în iunie în Botswana, a informat miercuri compania canadiană Lucara, transmite Agerpres, citând AFP.

Piatra preţioasă de 1.174 de carate, descoperită pe 12 iunie, "fură" locul al treilea în topul celor mai mari diamante din lume de la o altă piatră excepţională descoperită doar cu câteva zile mai devreme, pe 1 iunie, în aceeaşi ţară, de o altă companie minieră.

Aceasta este o "descoperire istorică, atât pentru noi, cât şi pentru Botswana", a afirmat directoarea generală a companiei Lucara, Naseem Lahri. "În ierarhia celor mai mari diamante se află pe locul al treilea", a declarat ea cu mândrie pentru AFP, în timpul prezentării sale guvernului de la Gaborone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel