Un deținut de la Penitenciarul Botoșani coordona o rețea de contrabandiști

Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay

Un bărbat închis în Penitenciarul Botoșani coordona o rețea de contrabandiști. 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au acționat la începutul acestei săptămâni într-un dosar de contrabandă major, privind țigări introduse în țară pe raza județelor Suceava și Botoșani. Coordonator al acțiunilor era un bărbat închis în Penitenciarul Botoșani, tot într-un dosar de contrabandă, scrie Monitorul de Suceava.

DIICOT arată că, începând cu luna octombrie 2019, mai multe persoane au constituit o grupare infracțională organizată specializată în contrabanda cu țigări. Membrii grupării introduceau în mod ilegal pe teritoriul României țigarete provenite din Ucraina și Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei sau peste frontiera verde din județele Suceava şi Botoşani.

Țigările alimentau piața din Galați, dar și din Capitală


„Ţigările din Ucraina erau livrate de o structură coordonată de către un cetăţean ucrainean, care, odată trecută ilegal frontiera de stat a României cu Ucraina în dreptul localităţii Vicovu de Sus, judeţul Suceava, preda ţigările de contrabandă către membrii grupării de pe teritoriul României, care le depozitau în diverse locaţii din comuna Vicovu de Sus şi municipiul Rădăuţi. Coordonarea acestei predări se realiza telefonic de către o persoană privată de libertate, încarcerată în Penitenciarul Botoșani pentru comiterea aceluiași gen de infracțiuni. Prin diverse canale de comunicare membrii grupării se înțelegeau cu privire la cantitate și preț, iar ulterior organizau transportul țigaretelor pe ruta Suceava – București”, arată DIICOT.

Altă structură a grupării era legată de trafic din Republica Moldova.

Anchetatorii au descoperit un microbuz în a cărui podea era amenajat un spaţiu de depozitare a ţigărilor de contrabandă, în care intra o cantitate de aproximativ 10 baxuri la un transport. Totodată, în interiorul microbuzului membrii grupării au montat un dispozitiv de localizare prin GPS în care au introdus o cartelă prepay la care avea acces cel care efectiv monitoriza deplasarea țigărilor de contrabandă de la depozit la beneficiari.

Acțiunea de luni, 5 aprilie, a constat în 43 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Iași, Ialomița, Vrancea, Galați, Botoșani, Ilfov, Suceava și a municipiului București, în urma cărora au fost ridicate 21.063 de pachete de țigarete de diferite mărci, 200 de grame de canabis, 1 kg de bijuterii, 38 de telefoane mobile și sume importante de bani.

Opt inculpați au fost reținuți 24 de ore, iar alți opt au fost plasați sub control judiciar.

Față de cei opt, procurorii au formulat propunere de arestare preventivă, înregistrată la Tribunalul Galați.

Sursă: Monitorul de Suceava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel