Un demnitar cere DEMITEREA lui Kovesi

Foto: luju.ro
Foto: luju.ro

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a cerut în scris ministrului Justiției, Tudorel Toader, demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după motivarea CCR, transmite Antena 3.

Scrisoarea publică adresată de Pleșoianu ministrului Justiției i-a fost trimisă lui Tudorel Toader pe mail, dar și pe pagina de Facebook a instituției, după cum a spus social-democratul.

"Motivarea CCR de astăzi face absolut OBLIGATORIE cererea de REVOCARE din funcția a doamnei Laura Codruța Kovesi! Vă solicit să acționați cu maximă celeritate în sensul trimiterii către Președintele României a propunerii de revocare din funcție a Procurorului-Șef Kovesi. Ceea ce a inteprins DNA, sub conducerea Laurei Codruța Kovesi, este de o gravitate extremă, așa cum probează in extenso motivarea Deciziei CCR nr.68 din 27 februarie 2017, motivare care tocmai a fost făcută publică.

În fața unor astfel de grave încălcări ale Legii Fundamentale, consider că orice ezitare sau amânare nu își găsesc locul. Ordinea de drept și esența democrației au fost brutal încălcate de către DNA, așa cum este condusă această instituție de către doamna Laura Codruța Kovesi.

Orice minut care trece fără ca doamna Laura Codruța Kovesi să fie revocată din funcție e un minut care aduce grave prejudicii de imagine chiar Direcției Naționale Anticorupție și care șubrejește și mai mult încrederea românilor în statul de drept. În condițiile în care toate sondajele relevă fără putere de tăgadă o prăbușire a încrederii românilor în Justiție, condider că dumneavoastră vă revine în primul rând, ca ministru al Justiției, sarcina de a întreprinde toate demersurile care se impun pentru a schimba această tendință evidentă. Iar necesitatea propunerii de către dumneavoastră a revocării din funcție a domnei Laura Codruța Kovesi vine nu doar din recent publicata motivare a Deciziei CCR nr. 68 din 27 februarie 2017, ci și raportat la valul de scandaluri de amploare care privesc activitatea Direcției Naționale Anticorupție.", se arată în scrisoarea trimisă lui Tudorel Toader.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel