Un cutremur de 4,2 magnitudine s-a produs în Vâlcea

Marți seara în Vâlcea a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4,2. Seismul s-a produs la ora 20.56, la o adâncime de 2 kilometri.

În cadrul emisiunuii ”Special B1”, transmisă de B1 TV, printr-o intervenție telefonică, directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului, a explicat că zona în care s-a produs acest cutremur este una activă în țara noastră.

"Nu este ciudat, în zona respectivă s-au produs cutremure și este o zonă activă de pe teritorul României. Cel mai mare cutremur s-a produs în 1916 și a avut magnitudinea peste 6. În zona Făgăraș. Noi discutăm despre o anumită zonă, nu despre o localitate. Regiunea Vrancea se întinde de la Panciu până la Nehoiu, deci e o regiune mai largă. În ultima perioadă nu au fost cutremure așa de mari în zona respectivă, dar activitatea este destul de rară și are o periodicitate destul de mare pentru cutremure mari", spune acesta.

Directorul INFP subliniază că seismele din Vrancea se produc la o adâncime de 90-130 de kilometri, iar cutremurele de suprafață se produc la adâncimi cuprinse între un kilometru și 20-30 de kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel