Un cuplu a găsit un diamant extrem de prețios într-un parc / FOTO

Un cuplu a găsit un diamant extrem de prețios într-un parc  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un cuplu a găsit un diamant extrem de prețios într-un parc / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un cuplu norocos din California a găsit un diamant imens.

Un cuplu norocos din nordul Californiei a găsit într-un parc un diamant imens. Este vorba despre o piatră preţioasă de 4,38 de carate în formă de pară şi de culoare galbenă.

Bijuteria a fost descoperită în Parcul Crater of Diamonds din Murfreesboro. Valoarea acesteia nu a fost, deocamdată, estimată. Cuplul spune că i-a fost atrasă atenţia la piatră întrucât era curată şi strălucitoare.

Începând cu 1906, în Parcul Crater of Diamonds au fost găsite peste 75 de mii de pietre preţioase. Cel mai mare diamant a fost descoperit în 1924. Este vorba de piatra „Unchiul Sam” de 40,2 carate, scrie Publika.

Cercetătorii au creat o sticlă mai rezistentă decât diamantele naturale

O echipă internațională de oameni de știință coordonată de cercetători de la Universitatea Yanshan din China a descoperit că invenția lor, pe care au numit-o AM-III, este aproape la fel de solidă precum diamantele și mai rezistentă decât majoritatea materialelor.

În afară de faptul că reușita este semnificativă pentru domeniul ingineriei, sticla extrem de solidă are proprietățile potrivite pentru dezvoltarea unor panouri solare și semiconductori mai rezistenți. Astfel, inovația ar putea reprezenta un nou pas în calea spre infrastructura energetică mai curată.

De unde provine rezistența neobișnuită a materialului AM-III?

„În consecință, măsurătorile noastre demonstrează că materialul AM-III este comparabil în forță cu diamantele și superior celor mai rezistente materiale cunoscute de către omenire”, a scris echipa în studiul publicat recent în jurnalul National Science Review.

În comparație cu structura cristalină a unui diamant, rezistența neobișnuită a materialului AM-III provine de la o mică dezordine la nivel molecular. Oamenii de știință au început cu molecule de carbon ovoidale numite fulerene, iar apoi le-au încălzit și le-au zdrobit timp de ore întregi sub o presiune imensă, scrie Futurism.

Diamantul roz de 24 de milioane de dolari implantat în fruntea rapperului Lil Uzi Vert ar fi fost SMULS de fani

Rapperul Lil Uzi Vert a declarat că fanii i-au smuls diamantul roz pe care și-l implantase în frunte, când a sărit în mulțime la un concert. scrie TMZ.

„Am avut un concert la Rolling Loud, am sărit în mulțime și atunci mi l-au smuls”, a explicat Lil Uzi Vert, menționând că și-a recuperat ulterior piatra prețioasă, fără a oferi alte detalii.

În același interviu, el a explicat că a ales să-și implanteze diamantul valoros în frunte pentru că i s-a părut cel mai sigur mod de a-l păstra. „Mi s-a părut că altfel l-aș putea pierde”, a spus acesta.

Rapperul a spus că după concert diamantul a fost implantat la loc și că acum totul este în regulă. Potrivit publicației citate, rapperul pare extrem de liniștit, având în vedere faptul că în februarie, vorbind cu fanii pe Twitter despre diamantul din frunte, a spus că îndepărtarea lui este riscantă și ar putea să îi pună viața în pericol. Rapperul Lil Uzi Vert  a spus că și-a cumpărat acest diamant după ce a economisit bani mai mulți ani la rând (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel