Un crocodil, dăruit de Fidel Castro unui acvariu din Suedia, a rănit un bărbat

Crocodil
Crocodil

Un bărbat a fost spitalizat după ce a fost muşcat într-un acvariu din Stockholm de un crocodil, care fusese dăruit de fostul preşedinte cubanez Fidel Castro (1926-2016), potrivit ziarelor suedeze Svenska Dagbladet și Aftonbladet, citate de EFE.

Bărbatul, în vârstă de 75 ani, se afla la o petrecere privată a acvariului din cadrul muzeului în aer liber de la Skansen, când a deschis accidental peretele de sticlă de securitate şi a fost muşcat de mână de crocodil, potrivit unor declaraţii acordate de poliţie ziarului Aftonbladet. Acvariul deţine doi crocodili cubanezi, numiţi Castro şi Hillary, dintr-o specie rară din care mai există doar câteva sute de exemplare în Cuba şi în unele grădini zoologice din străinătate.

Potrivit declaraţiilor acordate ziarului Svenska Dagbladet de directorul acvariului, Jonas Wahlstrom, crocodilii au fost dăruiţi personal de Castro unui cosmonaut rus, când acesta vizitase Cuba în 1978. Cosmonautul i-a cedat apoi grădinii zoologice din Moscova care, în 1981, i-a oferit lui Wahlstrom, deoarece acvariul din Skansen avea instalaţii mai bune pentru a găzdui cele două reptile. Acvariul a informat că a întărit măsurile de securitate pentru a evita repetarea incidentului, însă nu a dezvăluit care dintre cei doi crocodili a fost agresorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel