Un "copil vampir" din secolul al XVII-lea, descoperit de arheologi într-un cimitir din Polonia. Avea un lacăt la gleznă pentru a nu se trezi din morți

Un "copil vampir" din secolul al XVII-lea, descoperit de arheologi într-un cimitir din Polonia. Avea un lacăt la gleznă pentru a nu se trezi din morți / Foto: Pixabay
Un "copil vampir" din secolul al XVII-lea, descoperit de arheologi într-un cimitir din Polonia. Avea un lacăt la gleznă pentru a nu se trezi din morți / Foto: Pixabay

Arheologii au descoperit un "copil vampir" din secolul al XVII-lea într-un cimitir din Polonia.

Arheologii au dezgropat rămășițele a ceea ce ei cred că este un copil "vampir" din secolul al XVII-lea, care a fost îngropat cu fața în jos și blocat cu un lacăt prins de gleznă, probabil într-un efort de a potoli temerile sătenilor că acesta s-ar putea întoarce din morți, a spus unul dintre cercetători pentru Insider.

Rămășițele copilului, despre care antropologii cred că avea între 5 și 7 ani, au fost descoperite într-un cimitir de masă nemarcat din satul polonez Pień, lângă Ostromecko.

"Necropola", care se traduce literal din greacă în "orașul morților", este, de asemenea, locul în care arheologii au descoperit anul trecut o femeie "vampir" care a fost îngropată cu un lacăt atașat de degetul mare de la picior și cu o seceră întinsă pe gât pentru a-i tăia capul dacă ar încerca să învie din morți.

Un cimitir pentru "excluși" 



Profesorul de arheologie Dariusz Poliński de la Universitatea Nicolaus Copernic, care a condus ambele săpături, a declarat pentru Insider că cele două morminte au fost găsite la doar doi metri distanță unul de celălalt în cimitir, considerat de arheologi a fi un cimitir improvizat pentru "excluși" sau pentru cei care nu erau bineveniți în cimitirele creștine din diverse motive.

Poliński a spus că el și cercetătorii săi au descoperit aproximativ 100 de morminte în cimitir, multe dintre ele prezentând tehnici de înmormântare neregulate, inclusiv tactici "anti-vampirice" folosite pentru a opri "întoarcerea din mormânt", printre care lacăte triunghiulare atașate la picioarele oamenilor pentru a-i păstra legați de pământ și dovezi că mormintele au fost deranjate după înmormântarea inițială.

Există mai multe motive pentru care o persoană ar fi putut fi îngropată într-un astfel de cimitir, a spus Poliński. Este posibil ca indivizii să fi manifestat comportamente ciudate care i-au făcut pe alții să se teamă de ei, sau ar fi putut suferi de boli ciudate care le-au schimbat aspectul.

"S-ar putea să fi fost și o persoană care a murit violent și brusc în circumstanțe ciudate. Moartea subită a fost adesea considerată ceva de care oamenii ar trebui să se teamă", a spus Poliński.

Oamenii se temeau de copiii îngropați care erau nebotezați

Sătenii din secolul al XVII-lea erau, de asemenea, predispuși să se teamă cu privire la copiii îngropați care nu au fost încă botezați, precum și de oamenii care au murit prin înec.

Poliński a spus că arheologii au găsit, de asemenea, mai multe oase în apropierea mormântului copilului, precum și o femeie însărcinată cu un făt care avea aproximativ 6 luni.

Matteo Borrini, lector principal de antropologie criminalistică la Universitatea John Moore din Liverpool, le-a declarat anul trecut celor de la Insider că practica "înmormântării vampirilor" a fost comună în Europa creștină începând din secolul al XIV-lea.

Oamenii au asociat focarele "vampirice" cu perioade de decese în masă care erau inexplicabile la acea vreme, dar acum se presupune că ar fi fost pandemii sau otrăviri la scară largă. Gândul obișnuit era că acești "vampiri" își vor vâna și ucide mai întâi membrii familiei, apoi se vor muta la vecini și la alții din sat, a spus Borrini pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel