Un copil de 7 ani, Golden Buzz la Românii au Talent pentru o poezie patriotică. Psiholog: Au depăşit limita respectului pentru copil

Sursă foto: Captură PROTV
Sursă foto: Captură PROTV

Un copil de doar 7 ani a primit Golden Buzz la Românii au Talent după ce a recitat o poezie patriotică pe scenă. "Am venit cu gândurile lui Vlad Țepeș și aș vrea ca prin glasul meu să ajungă gândurile lui și la dumneavoastră“, a început micuțul Rareș.

Un psiholog spune, însă, că ceea ce s-a întâmplat pe scena Românii au Talent nu îşi locul în televiziune. 

"A trebuit să vină un copil să îi aducă cu picioarele pe pământ pe toți patrioții de ocazie. Vă spun cu mândrie că Rareș este președintele țării Românii au Talent“, a spus Pavel Bartoș. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Psiholog: Au depăşit limita respectului pentru copil

"Este adevărat că toţi copiii au nevoie de a-și experimenta competențele și a-și construi respectul de sine. 

”Românii au talent” și alte emisiuni au depășit limita respectului pentru copil atunci când i-au permis lui Rareș să spună poezii aparent cu ”caracter patriotic”.

Rareș are doar 7 ani și ar trebui să se bucure de respect din partea adulților. Este un copil super frumos, drăguț și simpatic. Un copil cu rare calități. Mai mult, Rareș este un copil cu o capacitate de memorare excepțională, însă această capacitate ar putea fi exemplar și corect utilizată în conținuturi de învățare specifice unui copil de 7 ani.

NU este permis ca unui copil de 7 ani să i se insufle texte, poezii lungi cu caracter politic, scrise fie și de Eminescu, să vorbească despre noțiuni pe care nu le înțelege (de ex rușinea de a fi român, de luptă) sau de mesaje de tip Vlad Țepeș. Nu este datoria unui copil de 7 ani de a ne trezi nouă conștiința națională.

Nu este normal ca un copil să se exprime cu anumită tonalitate agresivă și furie în discurs! Un copil nu poate fi un adult om politic!!!

Nu avem dreptul să folosim copiii în jocurile noastre murdare (nici politice, nici de audiență la tv), nu avem voie să afectăm inocența unui copil și să permitem "să fim emoționați” de lungile texte recitate de un copil pur, cu astfel de mesaje...

Emisiunile TV au obligația de a respecta inocența copilăriei și de a păstra un mimim respect față de un minor care apare pe scenă.

Smiley, Pavel Bartoș, Andra, Andi Moisescu, Virgil Ianțu, Fuego, respectați mai mult copiii. Sper ca și părinții lui Rareș să citească acest mesaj. Să facă o pauză, să se gândească la inocența copilului lor și la dreptul lui la copilărie. Sper ca în semifinalele Rareș să se prezinte cu o interpretare de copil....

p.s. Rareș e lider în „Trupa Șoriceilor”, iar împreună au interpretat la mai multe serbări piesa "Când pisica nu e acasă”. El era Șoricel, Prințul Miorlau și naratorul poveștii.

Parcă e altceva!", a scris psihologul Mihai Copăceanu pe Facebook.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel