Un copil de 3 ani a ajuns la spital după ce a fost MUȘCAT de un câine în apa mării, la Mamaia

Un copil de 3 ani a ajuns la spital după ce a fost MUȘCAT de un câine în apa mării, la Mamaia / Foto: Pixabay
Un copil de 3 ani a ajuns la spital după ce a fost MUȘCAT de un câine în apa mării, la Mamaia / Foto: Pixabay

Incident grav la Mamaia. Un copil de 3 ani a ajuns la spital după ce a fost mușcat de un câine în apă.

Un copil în vârstă de trei ani aflat în mare, în zona Mamaia Nord, a fost muşcat, luni seară, de un câine. Se pare că patrupedul se afla și el în mare, alături de stăpânul său, moment în care l-a mușcat pe micuț. Copilul a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale, scrie Realitatea.net. Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au fost sesizaţi prin apel 112 despre acest caz.

„Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un minor, de trei ani, din judeţul Arad, muşcat în zona feţei de un câine rasa Akita Inu. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că minorul se afla în apa mării împreună cu tatăl său în momentul în care a fost muşcat de câinele care se afla tot în apă cu stăpânul său, de 53 de ani, din Bucureşti.”, a transmis IPJ Constanţa.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, copilul fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane. 

Daune de 17.000 de euro pentru o fetiță mușcată de un câine fără stăpân

Tribunalul Sibiu a decis în luna mai acordarea unor daune de 17.000 de euro pentru familia unei fetițe de 10 ani, care, în 2019, a fost mușcată de un câine fără stăpân în timp ce se întorcea de la școală.

„Obligă pârâta Unitatea Administrativ Teritorială Mediaş la plata către reclamanţi a echivalentului în lei la cursul BNR din data plăţii a sumei de 12.000 euro, cu titlu de daune morale pentru prejudiciul produs minorei L.E., precum şi a echivalentului în lei la cursul BNR din data plăţii a sumei de 5.000 euro, cu titlu de daune morale pentru prejudiciul produs reclamanţilor LC şi LPI, sume ce vor fi actualizate cu dobânda legală de la data scadenţei (rămânerea definitivă a hotărârii) şi până la data plăţii efective”, se arată în decizia Tribunalului Sibiu.

Potrivit unui comunicat al Asociației Inițiativă pentru Responsabilitate Civică (IRUC), care a luptat în instanță pentru fetiță, aceasta a fost atacată și mușcată de un câine fără stăpân din vecinătatea blocului unde aceasta locuiește împreună cu familia ei, în iunie 2019, în timp ce se întorcea de la școală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel