Un complice al teroriștilor, arestat în Bulgaria

Un francez a fost arestat în Bulgaria, pe 1 ianuarie, pentru că a încercat să ajungă în Siria. Este vorba despre un complice al teroriştilor care au i-au ucis pe jurnaliștii de la Charlie Hebdo.

Mandatul european de arestare emis de Franța pe numele lui Fritz-Joly Joachim menționează acuzația de "participare la un grup criminal armat al cărui obiectiv era organizare de acte teroriste", a declarat Darira Slavova, procuror general al Haskovo.

"Înainte de plecarea sa de pe 30 decembrie către Turcia, el a vorbit de mai multe ori cu unul dintre frații Kouachi, Cherif Kouachi", se mai arată în mandat.

Fritz-Joly Joachim are 29 de ani și este de origina haitiană, scrie Le Monde. El a fost prins - alături de copilul său - în timp ce încerca să treacă granița bulgaro-turcă într-un autobuz.

Parchetul din Haskovo a anunţat iniţial că acesta era vizat de un mandat european de arestare, după ce soţia sa l-a acuzat de răpirea fiului lor, în vârstă de 3 ani, pe 30 decembrie, cu scopul de a-l duce alături de jihadişti din Siria şi de a-l educa în conformitate cu principiile islamului radical. Copilul a fost încredinţat, între timp, mamei sale.

Suspectul a declarat că doar călătorea împreună cu fiul său şi partenera sa, urmând să petreacă un concediu la Istanbul. El a acceptat luni principiul extrădării sale. Justiţia bulgară urmează să ia o decizie pe această temă vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel