Un comisar șef a dat în judecată IPJ Alba. Acuză presiuni pentru a pleca din funcție

foto pixabay
foto pixabay

Un comisar șef a dat în judecată IPJ Alba și acuză Poliția din Sebeș de presiuni psihologice. 

Concret, adjunctul Poliţiei Sebeş contestă în justiţie un raport de cercetare din ianuarie 2020 şi o decizie a inspectorului general al Poliţiei Române din 17 martie 2020, prin care a fost sancţionat cu diminuarea salariului funcţiei de bază cu 10% pe o perioadă de două luni.

În sarcina acestuia s-a reţinut săvârşirea abaterii disciplinare de „neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefi ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege”. Poliţistul a pierdut procesul la prima instanţă sesizată, Tribunalul Alba, pe motiv că acţiunea era prescrisă.

În urma activităţii de control, comisarului şef Ioan Pleşa i s-au imputat patru nereguli în activitatea desfăşurată în cursul anului 2019. Una dinte acestea se referă la faptul că nu a informat personalul din subordine şi nu a asigurat punerea în executare a Planului de activităţi pe semestrul II al anului 2019.

Cum se apără comisarul și ce solicită

Poliţistul a reclamat în plângere faptul că i s-au reţinut fapte generale şi nu concrete. ”Aspectele prezentate nu conţin norma juridică încălcată, cu atât mai puţin a sancţiunii în cazul existenţei unei încălcări. În realitate nu a fost încălcată nicio normă juridică ci s-a reţinut în sarcina mea, tendenţios, cu consecinţa sancţionării disciplinare, pe bază de cutume/obiceiuri interioare. De asemenea, se poate observa că «faptele reţinute» ca abatere disciplinară nu sunt coroborate cu atribuţiile prevăzute în fisa postului”, a spus acesta. 

Acestea doreşte anularea sancţiunii pentru că îi va rămâne la ”dosarul de cadre” şi îi va putea afecta o viitoare promovare. 

Acuzații de presiuni psihologice

Adjunctul Poliţiei Sebeş redă şi modul în care unii şefi din instituţie, inclusiv el, au fost nevoiţi să plece de pe funcţii.

”La finele lunii septembrie 2019, cu intenţia clar şi direct exprimată, conducerea inspectoratului le-a propus diferite funcţii, pentru a determina nefondat plecarea acestora de la Poliţia municipiului Sebeş.

În urma presiunilor psihologice, şeful secţiei Rurale a depus raport şi s-a mutat la cerere, pe o funcţie de execuţie la Centrul Operaţional din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, şeful biroului Ordine Publică s-a mutat pe o funcţie echivalentă şeful poliţiei oraşului Teiuş, şeful Poliţiei municipiului Sebeş a fost delegat 6 luni pe funcţia de şef al Poliţiei oraşului Cugir, iar în ceea ce îl priveşte pe reclamant «nu am acceptat ofertele», astfel încât conducerea inspectoratului a dispus delegarea sa pe o perioadă de 2 luni la secţia rurală din cadrul Poliţiei Câmpeni.

La câteva zile a acceptat delegarea sa pe o funcţie de execuţie, pe o perioadă de 6 luni, la Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice, cu locul de activitate Poliţia Municipiului Sebeş”, se mai precizează în motivarea hotărârii de la Tribunalul Alba.

Între timp, însă, cei doi şefi au revenit pe funcţii şi conduc în prezent structura de Poliţie din municipiu, scrie ziarulunirea.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel