Un cimitir din Botoșani a fost devastat de doi copii. "Au distrus mormintele părinților noștri. Trebuie să plătească" - VIDEO

Un cimitir din Botoșani a fost devastat de doi copii / Foto: Captură video Realitatea Plus
Un cimitir din Botoșani a fost devastat de doi copii / Foto: Captură video Realitatea Plus

Un cimitir din Botoșani a fost devastat de doi copii. 

Doi copii de 11 și 12 ani au făcut ravagii într-un cimitir din județul Botoșani. În plină zi, în doar câteva ore, minorii au distrus zeci de cruci de marmură, relatează Realitatea Plus. Alertați de zgomote, sătenii au mers să vadă ce se întâmplă și au sunat imediat la 112. Acum, părinţii copiilor sunt nevoiţi să plătească pagubele provocate de aceștia.

"Uitați ce au făcut! Au rupt crucea, au prăvălit pe acolo. Și aici, la mătușa mea, uitați ce au făcut!", spune o localnică. 

VEZI ȘI: Copil de 12 ani, acuzat de PROFANARE de MORMINTE, în Satu Mare

Întâmplarea a avut loc în satul Dacia din județul Botoșani. Cimitirul se află la o distanță de câteva sute de metri de sat, iar cei doi copii au crezut că nu îi vede nimeni. O localnică aflată pe câmp a auzit zgomotele și au dat alarma. Când au ajuns la fața locului oamenii au descoperit că toate pietrele funerare de la morminte erau puse la pământ, iar unele dintre ele erau distruse complet.

"Du-te și vezi ce se aude la cimitir pocniturile astea. Când am ajuns la cimitir era ce se vede acum, mormintele distruse. Nu era nimeni, nimeni.", a spus femeie care a descoperit mormintele distruse.

"Aici  la marginile mormintelor sunt fărâmate. E distrus. La părinții mei crucea de deasupra e dată jos." , a spus o localnică.

"Un mormânt costă cam în jur de 70-80 de milioane.", a spus un localnic.

"Au distrus mormintele părinților noștri. Niște copii care nu au fost supravegheați. Nu e normal așa ceva. Trebuie să plătească, să suporte rigorile legii.", a declarat, revoltată, o femeie.

Polițiștii i-au identificat imediat pe cei doi minori, iar părinții acestora trebuie să suporte acum toate cheltuielile pentru reparația pietrelor funerare din cimitir. Reamintim că mai multe monumente funerare din Cimitirul Evreiesc au fost distruse în luna iunie. A fost deschis un dosar penal pentru profanare de cadavre sau morminte. Deputatul Silviu Vexler, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, a catalogat incidentul de la Ploieşti drept "unul dintre cele mai abjecte acte posibile".

VEZI ȘI: Morminte din cimitirul evreiesc distruse la Prahova (FOTO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel