Un caz "Zglobiu" în DNA. Fost grefier, internat cu forța la psihiatrie

Are și Direcția Națională Anticorupție "Zglobiul" ei. Sentimentele de dragoste pentru o colegă din DNA l-au dus pe un fost grefier șef din DNA direct la psihiatrie. 

Sancționat cu excluderea din DNA, Nicolae Clivet a depus plângere la PICCJ și i-a trimit președintei ICCJ, Livia Stanciu, o scrisoare în care acuză fosta conducere a DNA că ar fi ordonat internarea sa nevoluntară la spitalul de psihiatrie, ceea ce a dus la revocarea sa din funcția de consucere, de grefier șef al Serviciului de combatere a macrocriminalității economico-financiare, potrivit Lumea Justiției.

Între soție și sentimentele de dragoste pentru o "doamnă grefier"

Nicolae Clivet scrie că "la data de 5 decembrie 2012, soția mea a fost chemată în biroul procurorului șef al Secției a II-a (n.r. - la acea vreme, Doru Tulus) și, încadrată de doi ofițeri de poliție judiciară din cadrul DNA, i s-a spus să semneze o declarație prin care să-și dea acordul cu privire la internarea mea. Nu a semnat. Dupa aproximativ o oră, am fost reținut de doi subofițeri de poliție care erau înarmați și care mi-au spus că au ordin de la conducerea DNA pentru a mă reține. Nu mi s-a prezentat nici până astăzi vreun act care să justifice reținerea mea. Nu mi-am dat acordul cu privire la internarea mea, nici eu și nici soția mea, care a cerut să fiu lăsat liber. (...) Am fost privat de libertate în mod ilegal. Am fost diagnosticat cu ciclotimie - boală care nu justifică internarea nevoluntară. Acest diagnostic a fost pus în conditiile in care mi s-au încălcat drepturile prevăzute de Constitutie. Nu am avut nicio manifestare violentă care să justifice internarea mea forțată".

VEZI și: Ce a pățit Adrian Zglobiu la psihiatrie: A fost ÎNFIORĂTOR 

La 7 decembrie 2012, Clivet a fost revocat din funcție pe baza unor referate întocmite de trei colege. În decizia DNA se arată că fostul grefier a avut o atitudine "neprincipială față de doamna grefier ...., pe care a deranjat-o în mod repetat, atât în timpul serviciului, cât și după orele de program, cu numeroase telefoane, pentru a-i transmite sentimentele sale". În 21 decembrie, Clivet a fost repartizat la Serviciul de registratură, grefă și relații cu publicul al DNA, pentru ca în 18 iulie 2013 să fie exclus din parchet. În perioada 5-19 decembrie 2012, Clivet a fost internat la psihiatrie cu diagnosticul ciclotimie și a fost externat "ameliorat". Când a ieșit medicul i-a prescris medicamenta care se administrează cu precădere bolnavilor de Parkinson și de epilepsie, potrivit luju.ro. 

După doi ani, Clivet se vrea înapoi la funcția de conducere din DNA

Întregul caz a ajuns la PICCJ și la președinta ICCJ, Livia Stanciu. Clivet a depus plângere la Parchetul genral în 14 octombrie 2013. Plângerea a fost respinsă, iar soluția a fost menținută de PICCJ în 16 aprilie 2014. Clivet a contestat și are următorul termen în 18 iunie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel