Un cartuș de țigări pentru o varză. Țara unde varza a ajuns obiect de contrabandă

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Varza a ajuns subiect de contrabandă, în contextul carantinei generalizate. 

Locuitorii carantinați ai orașului chinez  Xi'an au recurs la troc de provizii în ultimele zile, în timp ce îngrijorările legate de penuria de alimente se accentuează, relatează BBC. Postările de pe rețelele de socializare arată că locuitorii schimbă între ei consumabile și chiar gadgeturi tehnologice în schimbul hranei.

Aproximativ 13 milioane de persoane au fost închise în casele lor din 23 decembrie și în prezent nu pot pleca să cumpere alimente. În ultimele zile, mulți au recurs la rețelele sociale cu numeroase cereri.

Hrană gratuită din partea autorităților

Autoritățile au oferit hrană gratuită gospodăriilor, dar unii au spus că rezervele lor sunt epuizate sau că nu au primit încă ajutoare. Videoclipurile și fotografiile de pe site-ul de socializare Weibo au arătat oameni schimbând țigări cu varză, lichid de spălat vase cu mere și tampoane igienice pentru o grămadă mică de legume.

Un videoclip a arătat un rezident părând să schimbe consola Nintendo Switch pentru un pachet de tăieței instant și două chifle aburinde. 

Un nou tip de ”societate primitivă”

„Oamenii schimbă lucruri cu alții din aceeași clădire, pentru că nu mai au suficientă mâncare”, a declarat un rezident pe nume Wang pentru Radio Free Asia. Postul de știri a mai raportat că un alt bărbat a vrut să schimbe un smartphone și o tabletă pentru orez.

„Cetăţenii neajutoraţi au ajuns în era trocului, cartofii sunt schimbaţi cu tampoane de bumbac”, a spus un utilizator Weibo, în timp ce altul a descris-o ca o „întoarcere la societatea primitivă”.

Unii au fost totuși mai optimiști și au comentat cât de impresionați au fost de amabilitatea vecinilor lor de a-și împărți proviziile cu ei.

Focare de COVID-19 în China

Xi'an se află în epicentrul actualului focar de COVID-19 din China, iar autoritățile locale au adoptat măsuri drastice care au atras critici semnificative online. Într-un incident recent, locuitorilor din complexul de locuințe Mingde 8 Yingli din sudul orașului li s-a spus, imediat după miezul nopții, pe 1 ianuarie, că trebuie să-și părăsească casele și să meargă la unitățile de carantină.

Focarul din oraș este cel mai mare pe care l-a văzut China în ultimele luni, în timp ce țara continuă să implementeze strategia zero COVID-19. Guvernul speră să elimine focarul înainte de Anul Nou Lunar și Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing de luna viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel