Un cardinal a decedat la beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea

Cardinalul spaniol Agustin Garcia Gasco Vicente, fost arhiepiscop de Valencia, a decedat duminică cu puţin timp înainte de beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea, la care venise să asiste, au anunţat surse de la Vatican pentru agenţia I.media, relatează AFP.

Potrivit acestei agenţii de ştiri religioase, prelatul s-a simţit rău şi a fost transferat la un spital din apropiere de Vatican, unde a decedat în urma unui infarct.

Capitala italiană a primit peste un milion de persoane duminică, pe un soare blând dar o atmosferă apăsătoare după mai multe zile de ploaie. Potrivit presei italiene, numeroase persoane s-au simţit rău în timpul slujbei care a urmat după o zi de rugăciune la care au participat peste 200.000 de credincioşi şi care s-a prelungit până târziu în noapte.

Cardinalul Agustin a părăsit conducerea diocezei Valencia, în sud-estul Spaniei, în ianuarie 2009, înainte de a împlini 78 de ani. El venise la Roma şi la Vatican, ca mii de alţi preoţi, episcopi şi cardinali din lumea întreagă, pentru a asista la ceremonia de beatificare a lui Karol Wojtyla de către succesorul său, Benedict al XVI-lea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel