Un candidat s-a RETRAS din cursa pentru președinția SUA

O candidată pentru președinția SUA s-a retras, din lipsă de fonduri. 

Senatoarea democrată Kamala Harris, care dorea să devină prima preşedinte de culoare a SUA, a anunţat marţi că a abandonat alegerile primare democrate, din lipsă de fonduri suficiente pentru finanţarea campaniei sale, informează AFP şi Reuters, conform Agerpres. 

În vârstă de 55 de ani, fostă procuror de California, ea a intrat în ianuarie în cursa pentru a obţine învestitura democrată şi a se confrunta apoi cu republicanul Donald Trump în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020.

Prăbușire în sondaje

După un debut foarte remarcat în alegerile primare, ea a scăzut apoi şi stagna în sondaje. Aceasta este una dintre cele mai mari personalităţi care abandonează alegerile primare democrate, care numără acum 15 candidaţi.

"Campania mea pentru a fi aleasă preşedinte pur şi simplu nu dispune de mijloacele de care avem nevoie pentru a continua", a notat Kamala Harris într-un comunicat.

Kamala Harris a ajuns pe locul şase în sondaje (3,4% potrivit RealClearPolitics) după ce a fost devansată de miliardarul Michael Bloomberg.

"Nu sunt o miliardară. Nu-mi pot finanţa propria campanie. Şi, în timp ce campania avansează, a devenit tot mai dificil să facem rost de banii de care aveam nevoie pentru a ne bate (în alegeri)", le-a explicat senatoarea susţinătorilor săi, subliniind că a trebuit să ia "una dintre cele mai dure decizii" din viaţa sa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel