Un britanic, practicant de base jumping, a decedat după ce a sărit de pe un vârf de 3.000 de metri

Un bărbat din Marea Britanie, practicant de base jumping, a decedat în Italia după ce ar fi pierdut controlul costumului său de zbor în timpul unei sărituri, relatează marţi The Telegraph.

Jean Andre Quemener, în vârstă de 32 de ani, şi-a pierdut viaţa după ce a sărit de pe un vârf de 3.000 de metri din Dolomiţi, din Canazei, la nord de Veneţia, potrivit The Sun.

Înainte de a cădea în gol, britanicul s-ar fi lovit de versant ca urmare a vântului puternic.

Oferim asistenţă familiei unui bărbat din Marea Britanie după decesul acestuia în Canazei, Italia, şi ţinem legătura cu autorităţile locale", a indicat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe citat de The Telegraph.

Anul trecut, practicantul de base jumping Robert Haggarty din Andover, Hampshire, a murit în Dolomiţi după ce s-a lansat de pe Castelletto Della Busazza.

Bărbatul în vârstă de 47 de ani, care avea la activ 500 de sărituri, a suferit răni multiple după ce s-a lovit de marginea unei stânci. Cu un an înainte, un chirurg ortoped din Austria a decedat după ce a sărit de pe acelaşi munte.

Ce este base jumping



Base jumping, ce constă în lansarea în aer cu un costum special cu aripi şi paraşuta de pe un pod sau de pe o stâncă, este considerat unul dintre cele mai riscante sporturi.

Rata de accidentare şi mortalitate este de circa 50 de ori mai mare decât cea a săritului cu paraşuta din avion.

Practicanţii de base jumping care poartă costume speciale dotate cu aripi pot atinge viteze de peste 190 km/h înainte de a deschide paraşuta pentru a ateriza.

Vezi și: Tânăr, decedat într-un canal de irigaţii dezafectat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel