Un britanic a aruncat, din greșeală, unitatea de bitcoini. Acesta oferă 70 de milioane de dolari pentru a i se permite să excaveze

un britanic a aruncat unitatea de bitcoini vrea sa excaveze Sursa: Pixbay
un britanic a aruncat unitatea de bitcoini vrea sa excaveze Sursa: Pixbay

Un britanic care a aruncat accidental un hard disk plin de bitcoini în coșul de gunoi vrea să ofere 70 de milioane de dolari ca să i se permită să excaveze groapa de gunoi unde ar fi ajuns hard disk-ul.

James Howells a aruncat unitatea, care deținea 7.500 de bitcoini, în perioada iunie-august 2013. El a exploatat moneda virtuală cu patru ani mai devreme, când aceasta avea o valoare mică. Când moneda a început să crească, acesta a căutat hard-disk-ul, dar și-a adus aminte că l-a aruncat la coșul de gunoi. 

Howells cere permisiunea să excaveze groapa de gunoi

Howells s-a adresat Consiliului municipal Newport din Țara Galilor pentru a cere permisiunea să sape în groapa de gunoi în locul în care el crede că a ajuns had-disk-ul său. Acesta s-a oferit să plătească consiliului un sfert din valoarea actuală a tezaurului, despre care spune că ar putea fi distribuit locuitorilor. 

„M-am oferit să donez 25% din sumă, în jur de 71 de milioane de dolari către orașul Newport pentru a îi distribui către rezidenți, dacă reușesc să găsesc și să recuperez bitcoinii”, a declarat Howells. Totuși, autoritățile locale i-au refuzat solicitarea.

După ce și-a dat seama de greșeala făcut când a aruncat hard-disk-ul, Howells s-a dus la groapa de gunoi pentru a încerca să găsească obiectul. Acesta și-a pierdut speranța când a văzut cât de mare e zona.

Primăria motivează prin faptul că o excavare ar afecta mediul

Autorităţile locale au interzis însă realizarea unei excavări care ar presupune operaţiuni de scoatere a gunoiului din groapă.

„Consiliul local din Newport a fost contactat de mai multe ori din 2013 până în prezent în legătură cu posibilitatea recuperării unei componente de hardware IT care ar conţine bitcoini. Prima oară s-a întâmplat la câteva luni după ce domnul Howells a realizat, prima oară, dispariţia hardului. Consiliul i-a explicat de mai multe ori domnului Howells că o excavare a locului nu e posibilă, deoarece ar produce un impact uriaş asupra mediului înconjurător”, a menționat purtătorul de cuvânt al primăriei, potrivit CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel