Urmărește emisiunea live


Un bărbat și o femeie din Alba, întorși recent din Italia, plasați în carantină

O femeie şi un bărbat din judeţul Alba care au călătorit recent în Italia, aflaţi în autoizolare la domiciliu, au sunat sâmbătă la 112, unul din ei acuzând dureri în gât şi dificultăţi în respiraţie, iar celălalt febră, cei doi urmând să fie transportaţi, potrivit protocolului, la punctul de carantină din cadrul Secţiei de Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea, a informat sâmbătă că două persoane, care au revenit recent din Italia şi se aflau în autoizolare, vor fi puse în carantină.

"Au sunat în această dimineaţă la 112, o persoană acuzând febră, iar cealaltă dureri în gât şi dificultăţi în respiraţie. Vor fi transportate, conform procedurii, la Compartimentul Dermato-Venerologie din cadrul Secţiei Infecţioase. Vor fi recoltate probe şi trimise spre analiză la Cluj-Napoca", a precizat Alexandru Sinea, transmite Agerpres.

În ceea ce le priveşte pe eleva de 15 ani şi mama ei care sunt de joi seara în carantină, acestea vor fi transferate într-un salon de la Infecţioase, în condiţiile în care rezultatul analizelor a fost negativ pentru coronavirus şi gripă, a precizat Sinea.

"Starea lor este bună", a spus Alexandru Sinea. El a adăugat că cele două se află în continuare sub monitorizare şi medicul curant este cel care va stabili când anume vor putea fi externate.

Fata a făcut parte din grupul de 51 de elevi şi profesori de la Liceul de artă din Alba Iulia care s-a întors, duminică noaptea, mai repede decât era prevăzut, dintr-o excursie din Italia, unde plecaseră joia trecută. Copiii şi cadrele didactice au fost prezenţi, printre altele, la Carnavalul de la Veneţia.

În Alba sunt izolate, în total, la domiciliu, până în prezent, peste 130 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel