Un bărbat şi-a ucis soţia infectată cu HIV, într-o regiune din Pakistan, afectată de o epidemie provocată de virus

Poliţia din sudul Pakistanului a arestat un bărbat care şi-a ucis soţia infectată cu Virusul Imunodeficienţei Umane (HIV), într-o regiune ce se confruntă cu o epidemie de HIV, au anunţat joi oficiali locali, informează dpa.

Bărbatul din orăşelul Ratto Dhero şi-a strangulat soţia pe care o suspecta că l-a înşelat, apoi i-a spânzurat trupul de un copac, pentru a face ca moartea ei să pară o sinucidere, a precizat reprezentantul poliţiei Waheed Mangi.

Situat în provincia Sindh, Ratto Dhero este un oraş mic în care circa 800 de locuitori, majoritatea copii, au fost descoperiţi ca fiind seropozitivi în ultimele două luni.

Bărbatul şi-a ucis soţia de 32 de ani pentru că era convins că infectarea cu HIV s-a produs pentru că ea l-a înşelat, a subliniat un alt reprezentant al poliţiei, Irfan Baloch.

Autorităţile pakistaneze în domeniul sănătăţii au testat luna aceasta în jur de 25.000 de oameni în acest oraş, a precizat doctorul Sikandar Memon, şeful programului pentru controlul SIDA în Sindh.

Echipe medicale, dislocate în zonă



O echipă formată din medici de la World Health Organization (WHO) se afla joi în regiune pentru a determina cauza exactă a epidemiei şi a sugera măsuri de prevenţie, a spus Memon.

Mai devreme săptămâna aceasta, guvernul pakistanez a declarat urgenţă medicală în regiune şi a solicitat asistenţă de la organizaţii internaţionale precum WHO şi Centre for Disease Control din SUA.

Experţi în domeniul sănătăţii au sugerat că virusul este posibil să se fi răspândit prin intermediul seringilor infectate refolosite de medici prost instruiţi din zona rurală a Pakistanului.

La ora actuală, în Pakistan sunt înregistrate circa 170.000 de persoane infectate cu HIV, potrivit Programului Naţional de luptă împotriva SIDA de la Islamabad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel