Un bărbat și-a ținut mama moartă în pivniță timp de peste un an, pentru a-i încasa pensia

Foto ilustrativ. Imagine de congerdesign de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de congerdesign de la Pixabay

Un bărbat în vârstă de 66 de ani și-a ascuns mama moartă în pivniță, timp de peste un an, pentru a-i încasa pensia. 

Femeia din regiunea Tirol, Austria, suferea de demență și a murit în iunie 2020, la vârsta de 89 de ani, din cauze naturale. Fiul ei, de 66 de ani, a ținut în pivnița casei cadavrul, timp de mai bine de un an. Anchetatorii spun că bărbatul a vrut să încaseze în continuare pensia. 

BBC informează că bărbatul a băgat cadavrul în pivniță și, pentru a masca mirosul, a folosit pachete de gheață, bandaje și chiar nisip pentru pisici. În perioada respectivă, se crede că bărbatul ar fi primit ilegal aproximativ 50.000 de euro, sumă care reprezintă pensia femeii. 

„În cele din urmă, cadavrul a fost mumificat”, a spus ofițerul Helmuth Gufler pentru radioul public ORF, menționând că bărbatul și-a mărturisit faptele.

Totul a ieșit la iveală după ce noul poștaș a cerut să o vadă pe femeie, dar nu a fost lăsat. Poștașul a anunțat autoritățile și astfel s-a ajuns la o anchetă. 

Bărbatul nu avea alte venituri și, dacă ar fi raportat decesul, plata pensiei s-ar fi oprit. El nu ar fi putut plăti pentru înmormântare și, de asemenea, nu ar fi putut păstra casa. 

Pentru ca fratele său să nu intre la suspiciuni, bărbatul i-a spus că mama lor este într-un spital și nu e nevoie să o viziteze pentru că, din cauza stării de sănătate, era puțin probabil să-l recunoască. 

VEZI ȘI: O femeie ar fi ținut cadavrul soțului în congelator, timp de 10 ani, pentru a încasa indemnizația de veteran

O femeie că ar fi păstrat cadavrul soţului într-un congelator timp de 10 ani pentru a încasa peste 170.000 de dolari reprezentând indemnizaţia de veteran a acestuia, informa DPA în 2019. Femeia, care nu mai fusese văzută timp de câteva zile, a fost găsită decedată în apartamentul său. 

Forţele de ordine au descoperit apoi trupul soţului, ascuns în congelatorul din acel apartament. Autorităţile bănuiau că este posibil ca soţul femeii să fi decedat în urma unei afecţiuni în perioada februarie-martie 2009, preciza atunci purtătorul de cuvânt.

Investigatorii au descoperit o scrisoare legalizată care părea să fi fost întocmită de soţul femeii. Scrisoarea, datată decembrie 2008, arăta că soţia nu are nicio implicare în decesul bărbatului. Femeia ar fi încasat în continuare însă, pensia de veteran a soţului. Potrivit autorităţilor, suma totală se ridica la 177.000 de dolari, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel