Un bărbat, prins de polițiști pe Aeroportul Otopeni. Era căutat în Franța pentru crimă

Un bărbat, prins de polițiști pe Aeroportul Otopeni. Era căutat în Franța pentru crimă / Foto: Pixabay, de diegoparra
Un bărbat, prins de polițiști pe Aeroportul Otopeni. Era căutat în Franța pentru crimă / Foto: Pixabay, de diegoparra

Un bărbat căutat în Franța pentru crimă a fost prin de polițiști pe Aeroportul Otopeni.

Un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi moldoveană, a fost reţinut de poliţiştii de frontieră pe Aeroportul Otopeni, transmite Agerpres. Individul era dat în urmărire internaţională de autorităţile franceze pentru crimă, anunţă Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov.

"În seara de 29 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov au pus în executare un mandat european de arestare, emis de autorităţile franceze pe numele unui bărbat, în vârstă de 40 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor. Bărbatul cu dublă cetăţenie, respectiv română şi moldoveană, era urmărit internaţional şi a fost depistat de poliţiştii de frontieră la punctul de trecere a frontierei - Aeroport Henri Coandă, pe sensul de intrare în România", precizează informarea IPJ Ilfov.

Acesta a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus reţinerea lui pentru 24 de ore. Miercuri, el va fi dus la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Tânăr de 23 de ani, prins ca în filme. S-a folosit banda cu ţepi. Bărbatul avea mandat european de aducere 

Poliţiştii au reuşit să prindă un tânăr de 23 de ani, care avea mandat european de aducere pentru trafic de migranţi, după o acţiune ca în filme. 

"Un polițist l-a identificat pe tânărul de 23 de ani la volanul mașinii pe care o conducea.Imediat a dat prin stație.

- E cel cu mandatul european de aducere. Conduce autoturismul cu numărul de înmatriculare …. Se îndreaptă către localitatea Slatina. Am pornit în urmărirea lui.

Apelul a fost auzit de colegii acestuia care s-au organizat pentru prinderea celui care era dat în urmărire internațională.

- Îl așteptăm la… să ne spui când sunteți în apropiere ca să întindem dispozitivul de blocare a roților.-

Gata! Puteți întinde… ne apropiem, a spus în stație polițistul aflat în urmărirea fugarului.

Dispozitivul cu țepi a fost întins, iar mașina urmăritului a fost oprită.Imediat aceasta a fost înconjurată de polițiști. Șoferul a încercat să accelereze pentru a pleca, dar a fost scos imediat din autoturism și imobilizat.

În mașină au fost găsite două seturi de plăcuțe de înmatriculare, mai multe tefefoane mobile, un spray iritant lacrimogen, un cuțit și o rozeta metalică de tip box.

Bărbatul a fost reținut și urmează să fie predat autorităților din Ungaria, cele care au emis mandatul european de arestare pentru trafic de migranți", scrie MAI pe Facebook. Vezi mai mult AICI.

Criminal român, prins la Iași, după ce a terorizat Italia, unde ucidea la comandă

Claudiu Constantin Rotariu, românul care a terorizat Italia cu crimele la comandă, a fost ridicat de polițiștii ieșeni după ce a fost condamnat pentru omor.

"El a fost închis, în urmă cu 5 ani, în Italia. A fost închis pentru complicitate la omor. Patronul l-a luat și i-a spus că trebuie să meargă până la vărul lui să ia niște bani. Acolo l-a omorât pe vărul lui, dar el nu a avut nicio treabă. I-a spus că îi dă 50 de euro. El lucra la circ în Italia. Acum l-au luat că ar mai avea de făcut doi ani de pușcărie", a spus sora tânărului, potrivit BZI.

"La data de 1 septembrie a.c., poliţiştii Biroului Urmăriri Iași și ai Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au localizat şi reţinut un tânăr de 27 de ani, urmărit național și internațional. Pe numele acestuia autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la executarea pedepsei de 9 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. În baza mandatului european de arestare, tânărul a fost prezentat de poliţişti în faţa procurorilor care au dispus reţinerea sa pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Iaşi pentru a dispune cu privire la extrădarea sa", au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel