Un bărbat din Suceava a murit după ce a jucat un meci de tenis

Un bărbat din Suceava a murit după ce a jucat un meci de tenis / Foto: Pixabay
Un bărbat din Suceava a murit după ce a jucat un meci de tenis / Foto: Pixabay

Un bărbat din Suceava a murit subit după ce a jucat un meci de tenis.

Un bărbat din Suceava a murit subit după ce a jucat un meci de tenis, scrie Monitorul de Suceava. Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată marți că un bărbat care a acuzat stări de rău a fost găsit decedat în baia din locuință.

Medicii care au ajuns la fața locului nu a mai putut face nimic pentru a-l salva. Bărbatul în vârstă de 49 de ani a fost declarat decedat, cel mai probabil în urma unui stop cardio-respirator. Rudele  bărbatului spun că acesta tocmai se întorsese acasă de la o partidă de tenis. La un moment dat, el ar fi spus că nu se simte prea bine și a intrat în baie să fac un duș. Familia s-a îngrijorat atunci când a văzut că bărbatul nu se mai întoarce și pentru că nu le-a răspuns, au intrat peste el și l-au găsit prăbușit la pământ, fără suflare.

Polițiștii au deschis un dosar penal și au dispus efectuarea necropsiei, pentru stabilirea cauzei decesului.

Cauze de moarte subită. Prof. Horaţiu Moldovan: Cea mai frecventă cauză

Prof. Horațiu Moldovan a vorbit anterior despre posibilele cauze de moarte subită în cazul persoanelor tinere, cu o stare de sănătate bună.

"Dacă discutăm despre cauzele posibile care pot conduce la moartea subită a unui om relativ tânăr, la care nu se cunosc boli sau nu ştim să fi avut o condiţie patologică care să conducă la treaba asta, cea mai frecventă cauză de moarte subită este de origine coronariană. Coronarele sunt vasele de sânge care hrănesc inima şi care, când se înfundă sau se obstrucţionează din diverse cauze, cel mai frecvent din ateroscleroză, compromit hrănirea cu sânge a inimii. Când se înfundă complet, se suprimă alimentarea cu sânge a unei porţiuni de inimă, din mușchiul inimii şi se produce infarctul acut de miocard.

Dar există situaţii anatomice, localizări ale acestor obstrucţii, ocluzii, înfundări care nu mai permit să se dezvolte un infarct şi inima se opreşte imediat. Este vorba de aşa-numită oprire cardiacă primitivă. Este o formă mai rară de manifestare a bolii coronariene. În cea mai mare parte a cazurilor, când pacientul moare subit, este vorba despre o cauză legată de obstrucţia acută a unei artere coronare importante", a explicat Prof. Horaţiu Moldovan, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel