Un bărbat din Craiova a murit după operația de extragere a amigdalelor. Medicul i-ar fi tăiat carotida

Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de marionbrun de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de marionbrun de la Pixabay

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Craiova, a murit după o operație de extragere a amigdalelor. Medicul de la o clinică privată i-ar fi tăiat carotida în timpul intervenției. 

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a murit după o operaţie de extragere a amigdalelor, în Craiova. În timpul intervenției, medicul i-ar fi secționat carotida. Familia lui Constantin D. a depus plângere penală împotriva cadrelor medicale care s-au ocupat de caz. 

Intervenţia chirurgicală a avut loc într-o clinică privată din Craiova, iar pacientul a decedat la nouă zile după, pe 1 aprilie.

Iniţial, la patru zile de la intervenţie, Constantin D. a mers la control la medicul care l-a operat. Acesta i-ar fi spus că totul este în regulă şi i-ar fi recomandat să-şi pună o pungă cu gheaţă pe locul cu cicatricea. A doua zi însă, a intervenit o hemoragie severă. Bărbatul a fost dus de urgenţă la spital, unde i s-a făcut un Computer Tomograf care a arătat că, de fapt, avea carotida ruptă.

Directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova, dr. Cristina Geormăneanu, a declarat că bărbatul „a fost internat cu sângerare postamigdalectomie.  În clinica ORL a fost investigat, i s-a montat şi un stent la un vas important pentru a reduce sângerarea. Evoluţia a fost, din păcate nefavorabilă.”

Referitor la acuzaţia că medicii din spital nu au vrut să-l opereze şi l-ar fi trimis la o clinică privată, am discutat cu personalul medical, dar nimeni nu a confirmat aşa ceva. Precizez că medicul care l-a operat pe pacient nu este angajat al spitalului nostru.”

Necropsia solicitată de Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova a indicat faptul că pacientul avea carotida ruptă.

Poliția și Colegiul Medicilor vor investiga cazul, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel