Un bărbat din Botoșani a fost la un pas de moarte, după ce a mâncat o înghețată și a făcut edem laringian

Un bărbat din Botoșani a fost la un pas de moarte, după ce a mâncat o înghețată și a făcut edem laringian  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un bărbat din Botoșani a fost la un pas de moarte, după ce a mâncat o înghețată și a făcut edem laringian / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un bărbat din Dorohoi a ajuns în stare critică la spital după ce a mâncat o îngheţată şi i s-a umflat gâtul atât de tare încât nu putea respira.

 

În vârstă de 48 de ani, bărbatul a ajuns la spital acuzând că simte că se sufocă şi respira tot mai greu. Acesta le-a spus medicilor că mâncase o îngheţată, după care a început imediat să se sufoce. Apropiaţii au apelat serviciul 112 şi bărbatul a fost transportat la Urgențe, unde în scurt timp a intrat în stop respirator, din cauza inflamării foarte puternice a cartilajului tirod, mai bine cunoscut ca Mărul lui Adam.

Din fericire, acesta a fost imediat intubat de medici, astfel că sângele a putut fi din nou oxigenat. „Nu este o reacţie foarte obişnuită, dar nici nu este ieşită din comun. Diagnosticul este de edem glotic. Din fericire, a fost intubat la timp şi astfel au fost asigurate funcţiile vitale în continuare”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD. Ulterior, bărbatul a fost internat pe secția ORL a Spitalului Județean.

Ce este edemul glotic

Edemul glotic este o umflare a membranei mucoase (edem) care pune viața în pericol. Edemul glotic poate fi denumit și edem laringian.

Poate fi cauzată de infecții, alergii sau medicamente. Simptomele tipice ale edemului glotic sunt răgușeala și creșterea dificultății de respirație. Tratamentul depinde de cauză. Este necesară o acțiune rapidă, deoarece moartea prin sufocare este iminentă dacă laringele este complet obstrucționat.

Dacă există pericol acut de sufocare, este nevoie urgenţă de intubare sau se efectuează traheotomie, scrie Monitorul BT.ro.

Înghețata cu lapte și afine care CALMEAZĂ tusea! Ing. Isabela Anghel dezvăluie ingredientul care face minunea

Ing. Isabela Anghel a vorbit, în cadrul emisiunii ”La Sud prin Sud Est”, transmisă de DCNews și de Lider FM, despre înghețata care calmează tusea. ”Este vorba despre o înghețată din lapte, cu pudră de afine, care are un ulei esențial de trandafir, care, printre proprietățile sale, are și acest efect de calmare a tusei. Calmare în general, de fapt. Este și antimicrobian. Este parte a proiectului meu de disertație. Ne vom prezenta cu el și la o sesiune științifică, dar și la un concurs gastronomic.” a spus inginer Isabela Anghel, masterand în nutriție, în cadrul emisiunii de astăzi. 

La Galați, au fost inventate înghețata cu efect de calmare a tusei și o băutură pe bază de ceai negru sau verde cu ”potențiale proprietăți anticancerigene‟. În spatele acestor două inovații alimentare stau ing. Isabela Anghel și Mihail Balaban, doi masteranzi de la specializarea Nutriție a Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” Galați. Înghețata cu efect de calmare a tusei face parte din proiectul de disertație al studentei Isabela Anghel, aflat sub coordonarea prof. dr. ing. Petru Alexe și conf. dr. ing. Cristian Dima. Ceaiul natural fermentat tip Kombucha a fost obținut de Isabela Anghel și Mihail Balaban, proiectul lor fiind coordonat de lector dr. ing. Iulia Bleoancă. Cele două produse sunt în curs de brevetare și urmează să fie scoase pe piață (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel