Un bărbat din Barbados a mers cu avionul spre SUA cu un pistol în buzunar

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un bărbat a putut călători cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a informat presa americană, potrivit AFP.

Acest pasager a petrecut cele patru ore de zbor cu arma, în care se aflau cinci gloanţe, în cabină, a precizat canalul NBC6. Abia pe aeroportul din Miami, agenţii TSA, agenţia de securitate în transporturi din Statele Unite, au găsit arma în bunurile sale. Media americane nu au precizat când s-a întâmplat acest incident.

Potrivit NBC6, pasagerul a spus poliţiei americane că atunci când s-a îmbarcat în Bridgetown, capitala Barbados, avea arma într-un buzunar al pantalonilor. Poliţia l-a arestat, iar un judecător l-a inculpat pentru port de armă ascunsă, o infracţiune pasibilă de până la cinci ani de închisoare în Florida.

Pasagerul s-a declarat nevinovat şi trebuie să se prezinte din nou în instanţă la jumătatea lui decembrie.

Premierul Barbadosului, Mia Mottley a declarat vineri că a cerut un "raport urgent" asupra cazului, promiţând că oricine a permis ca incidentul să aibă loc va fi tras la răspundere.

"Consecinţele pentru ţară sunt grave şi enorme", a adăugat ea.

Este o falie majoră pentru Statele Unite, care au încercat să-şi consolideze la maxim măsurile de securitate la frontieră, în special în aeroporturi, după atacurile de la 11 septembrie 2001.

Washingtonul cere guvernelor străine să aplice standardele americane de securitate pe aeroporturile din care pleacă zboruri directe către Statele Unite, scrie Agerpres.

4 elevi din SUA au murit împuşcaţi 

Un tânăr de 15 ani a deschis marţi focul într-un liceu din nordul Statelor Unite, făcând patru morţi în rândul elevilor şi cinci răniţi, printre care un profesor, a anunţat poliţia locală, citată de AFP şi Reuters.

Presupusul trăgător, elev la aceeași instituţie, a fost arestat şi nu a oferit explicaţii cu privire la faptele sale, a declarat Michael McCabe, un responsabil al poliţiei din Oxford, statul Michigan, transmite Agerpres. El va fi audiat de către oamenii legii pentru a se stabili de ce a recurs la acest gest.

Elevul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a folosit un pistol semiautomat Sig Sauer SP 2022 de calibrul 9 mm, cumpărat vineri de tatăl său, zi a marilor promoţii de Black Friday, potrivit poliţiei.

"A venit în mod clar pentru a omorî oameni", a declarat miercuri şeriful Bouchard pe CNN, subliniind că atacatorul a tras cel puţin 30 de gloanţe.

 VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel