Un bărbat din Australia a scăpat din gura unui crocodil după ce i-a desfăcut fălcile

Foto: Pixabay.com.
Foto: Pixabay.com.

Un australian a supravieţuit atacului unui crocodil desfăcându-i fălcile.

Un australian a supravieţuit atacului unui crocodil, joi, în nordul Australiei, după ce a reuşit să slăbească strânsoarea fălcilor animalului, au anunţat serviciile de intervenţie, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Autorităţile au declarat că bărbatul în vârstă de 44 de ani se scălda într-un parc natural situat în apropierea localităţii turistice Cairns din statul Queensland când a fost muşcat de reptilă.

"A simţit brusc ceva care i-a cuprins capul, a înţeles că era un crocodil", a spus Paul Sweeney, paramedic în cadrul serviciului de intervenţii de urgenţă din Queensland.

Cum s-a eliberat 



"Şi-a pus mâinile în maxilar (al crocodilului) pentru a-şi elibera capul şi când a făcut-o, maxilarul s-a închis pe degetul lui arătător stâng", a adăugat el.

Sweeney a explicat că bărbatul a fost nevoit să înoate pe o distanţă lungă pentru a ajunge la ţărm, de teamă să nu fie prins de animal.

La sosirea echipei de intervenţie, victima era "surprinzător de calmă". Bărbatul a suferit răni la cap, faţă, umăr şi mână. El a fost transportat la un spital din Cairns, iar medicii se aşteaptă ca recuperarea sa să fie rapidă.

Atacurile sunt rare



"A fost foarte norocos", a spus Sweeney.

În regiune există numeroşi crocodili de apă sărată, însă astfel de atacuri sunt relativ rare.

"Este o persoană destul de robustă, care a declarat ca va reveni în curând la înot. Aşadar, un bărbat mai curajos decât mine", a glumit salvatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel