Un bărbat de 44 de ani a cerut ordin de protecție împotriva mamei sale, care l-a jignit și scuipat prin geam

Imagine de succo de la Pixabay
Imagine de succo de la Pixabay

Un bărbat de 44 de ani, din Iași, a cerut în instanță emiterea unui ordin de protecție împotriva mamei sale, pe care o acuză că, prin comportament, pune în pericol integritatea sa și a familiei sale.

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Iași, a cerut emiterea unui ordin de protecție împotriva mamei lui, după o serie de plângeri înregistrate la Poliție în ultimul an. Ieșeanul consideră că femeia pune în pericol integritatea sa și a membrilor familiei sale, prin comportamentul pe care îl are. 

A.G. locuiește în casa construită pe un teren donat de mama sa, într-un sat din apropierea Iașului. Femeia, în vârstă de 69 de ani, care locuiește în Iași, vine des în vizită pentru că mai deține teren în sat. 

Plângerea formulată de A.G. arată că femeia, ori de câte ori își face apariția prin sat, îl vizitează, îl amenință și îl bruschează. Totodată, el acuză că femeia se manifestă agresiv și față de fiica lui, diagnosticată cu handicap grav.

Mama, filmată când îi adresează injurii și îl scuipă prin geam

Bărbatul a prezentat în instanță mai multe înregistrări video. Într-una dintre ele, se vede cum mama sa îi adresează injurii şi îl scuipă prin geam, bărbatul fiind în casă, iar ea în exterior.

De cealaltă parte însă, avocatul mamei a afirmat că scandalurile apar la inițiativa bărbatului, care ar șicana-o de când aceasta a renunţat să îl mai sprijine financiar.

Cererea bărbatului a fost respinsă de instanță 

Judecătorii au respins acțiunea depusă de A.G., din pricina lipsei de violență. „Concluzia instanţei este că, în speţa de faţă, nu poate fi reţinut pe baza probelor administrate că au existat acte de violenţă din partea pârâtei care să reprezinte o stare de pericol real pentru reclamant, fiind necesară remedierea urgentă a situaţiei pentru protecţia victimei.

Cu atât mai mult apreciem că nu este îndeplinită această condiţie, cu cât reclamantul este bărbat, este mult mai tânăr decât pârâta, are o statură mult mai impunătoare prin comparaţie cu pârâta. Este adevărat că din înregistrări a rezultat că pârâta i-a adresat anumite injurii fiului său, dar nu se justifică sub nici o formă sancţionarea acesteia prin emiterea împotriva sa a unui ordin de protecţie cu măsurile aferente”, au reținut magistraţii Judecătoriei, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Totuși, sentinţa a fost atacată cu apel de către A.G., dosarul aflându-se acum pe rolul Tribunalului. 

Ordinul de protecţie poate fi emis împotriva unui membru al familiei în cazul în care acesta ameninţă viaţa, integritatea fizică sau psihică ori libertatea altuia printr-un act de violență, conform legii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel