Un bărbat care şi-a luat un detector de cabluri electrice din supermarket a fost amendat de Poliţie cu 30.000 lei. IPJ Alba spune că e nevoie de autorizaţie, IPJ Prahova spune că nu

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Caz incredibil în Alba. Un bărbat care şi-a cumpărat un detector de cabluri electrice dintr-un supermarket a fost amendat cu 30.000 lei, pe motiv că dispozitivul ar trebui autorizat de Poliţie. 

"Intenționez să devoalez abuzurile grosolane de la IPJ Alba, susținute de șefii inspectoratului, împreună cu consilierul juridic Oneț Cristian, persoana care se prezintă în instanță la judecarea contestațiilor contravențiilor rutiere. Astfel, la data de 11 ianuarie 2022 am fost amendat de către poliție cu suma de 30000 lei pentru "deținerea nelegală" a unui localizator de cabluri electrice, care se regăsește și în magazinele LIDL. Polițistul care m-a amendat se numește Alexe-Dan Tudor și, cu toate că am formulat plângere penală împotriva sa, a fost de curând promovat la gradul de inspector.

În urma acestei amenzi contravenționale de cca. 6000 euro am formulat contestație la Judecătoria Alba Iulia, având câștig de cauză, procesul verbal de contravenţie seria PABY nr. 038383 fiind anulat prin sentința civilă Nr. 2722/2022. Cu toate că IPJ Alba știe că astfel de dispozitive multifuncționale nu se autoriează de către poliție, a formulat apel și a solicitat Tribunalului Alba schimbarea sentinței atacate, în sensul respingerii plângerii contravenționale și menținerea procesului-verbal de contravenție contestat ca fiind legal și temeinic. În cuprinsul motivelor de apel se invocă un proces verbal întocmit la data de 2 noiembrie 2022 de către ex-cms. Ciută Marius-Mihai în care se menționează în mod fals că s-a luat legăura cu reprezentanții IPJ Prahova referitor la depozitul central LIDL și la detectoarele multifuncționale Parkside care se vând în aceste magazine. Conform documentului întocmit și semnat de către polițist, aceste detectoare necesită autorizație de deținere, iar retailerul LIDL a fost somat de către IPJ Prahova să intre în legalitate, în caz contrar urmând a se întocmi dosar penal", declară Elvireanu Dan Laurenţiu.

IPJ Prahova contrazice IPJ Alba. "Nu e nevoie de autorizaţie"

"În urmă cu doar câteva zile, am făcut adresă către IPJ Prahova referitor la aceste detectoare multifuncționale, iar reprezentanții inspectoratului mi-au răspuns prompt că astfel de dispozitive NU SE SUPUN AUTORIZĂRII DE CĂTRE POLIȚIE, confirmând practic că procesul verbal depus la dosar de către IPJ Alba prin juristul Oneț Cristian este întru totul fals.

În acest context, putem afirma că IPJ Alba este o instituție teroristă care se opune intereselor cetățenilor, jecmănindu-i în cel mai ordinar mod, la fel ca în cazul meu. Nu cred că este nicio diferență între a tâlhări un om pe stradă cu suma de 6000 euro, sau a aplica o amendă contravențională vădit nelegală în același cuantum.

Așadar, având în vedere considerentele mai sus menționate și documentele anexate, îi solicit public consilierului juridic IPJ Alba Oneț Cristian care se prezintă în instanță să demisioneze de îndată din funcția de ofițer de poliție împreună cu comisarii Mihai Rus și Cristian Mureșan, persoanele care au contrasemant apelul și toate documentele nelegale transmise Tribunalului Alba Iulia, deoarece prin aceste demersuri mârșave au afectat grav imaginea instituției pe care o reprezintă", mai spune bărbatul. 

Am cerut Poliţiei Române un punct de vedere privind acest caz, precum şi în ceea ce priveşte folosirea şi deţinerea unor astfel de dispozitive. Vom reveni cu noi informaţii pe măsură ce le vom avea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel