Un bărbat a rănit 8 persoane în Suedia. Acesta ar fi strigat „Allahu Akbar“

Un bărbat a rănit 8 persoane în Suedia. Acesta ar fi strigat „Allahu Akbar“  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un bărbat a rănit 8 persoane în Suedia. Acesta ar fi strigat „Allahu Akbar“ / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Opt persoane au fost rănite în urma unui atac cu cuțitul din orașul Vetlanda din sudul Suediei, iar poliția investighează incidentul ca fiind un act de terorism.

Opt persoane au fost rănite în urma unui atac cu cuțitul din orașul Vetlanda din sudul Suediei, iar poliția investighează incidentul ca terorism. În timpul intervenției, poliția l-a împușcat pe agresor. Potrivit Jihadwatch.org, se crede că bărbatul a strigat „Allahu Akbar”, o frază des utilizată de teroriștii islamici, în timpul atacului. Potrivit unui post de știri suedez Local.se, atacatorul are vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani.

Poliția a ajuns la locul atacului din centrul orașului în jurul orei 15:00, după ce oamenii au raportat mai mulți răniți cu o armă, a transmis televiziunea publică SVT. Ministrul de Interne, Mikael Damberg, a vorbit apoi despre mai multe persoane grav rănite. Poliția investighează cazul ca fiind terorism, deși l-a clasificat mai întâi ca tentativă de crimă multiplă.

Nu existau informații privitoare la un atac terorist

Poliția suedeză a închis mai multe zone din centrul orașului, situat la aproximativ 270 de kilometri sud-vest de Stockholm. Cu toate acestea, ei au raportat că situația e sub control și că nu exista niciun indiciu că făptuitorul ar fi avut un complice sau că alte atacuri erau iminente.

"Avem informații care ne determină să investigăm acest act ca terorism, dar nu pot furniza informații suplimentare", a precizat șeful poliției locale, Malena Grann Grann.

Potrivit poliției, nivelul național de amenințare a terorismului în Suedia este în prezent în clasa a treia din cinci. La o conferință de presă, poliția a spus că nu are informații prealabile despre faptul că un astfel de incident ar putea avea loc în Vetland, dar nivelul amenințării „a indicat că așa ceva s-ar putea întâmpla în Suedia”. Prim-ministrul suedez Stefan Löfven a condamnat atacul ca fiind un „act oribil” și a adăugat că și poliția secretă Säpo lucrează la acest caz, precizează RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel