Un bărbat a pierdut Bitcoin în valoare de 600.000 de dolari după ce a descărcat aplicația greșită

Un bărbat a pierdut Bitcoin în valoare de 600.000 de dolari după ce a descărcat aplicația greșită  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un bărbat a pierdut Bitcoin în valoare de 600.000 de dolari după ce a descărcat aplicația greșită / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

În luna martie, un bărbat pe nume Phillipe Christodoulou a descărcat o aplicație pe telefon pentru un portofel de criptovalută din magazinul de aplicații online de la Apple.

În luna martie a anului 2021, Phillipe Christodoulou a descărcat o aplicație greșita pentru a-și stoca valuta de criptomonede. La scurt timp, escrocii care au creat aplicația, deghizată drept o companie renumită de criptostocare, și au strecurat-o în magazinul de aplicații, au furat cei 17,1 Bitcoini ai lui Christodoulou, care la acea vreme valorau 600.000 de dolari. Escrocheria este șocant de comună atât pe Apple cât și platformele Google. Din păcate, platformele online par să nu fie capabile să țină pasul cu tot ce se întâmplă.

Apple face eforturi mari pentru a insista asupra faptului că verifică fiecare aplicație din magazinul său online. Însă, Christodoulou a dat vina mai mult pe companie decât pe hoții care i-au furat aproape toate economiile.

„Mi-au trădat toată încrederea pe care o aveam în ei. Apple nu merită să scape basma curată”, a spus bărbatul.

Criptovalutele au fost trimise într-un cont care părea cel puțin dubios

În cazul de față, hoții și-au strecurat aplicația sub deghizarea unui serviciu de criptare, iar după ce a fost aprobată, aplicația a fost schimbată într-o imitație a dezvoltatorului de portofele pentru criptovalută Trezor. Această companie nu are, momentan, propria sa aplicație. Apple verifică aplicațiile atunci când le primește, însă nu are un mod prin care să determine dacă aplicațiile se schimbă odată ce sunt aprobate.

Compania de analiză blockchain Chainalysis a confirmat faptul că criptovalutele de la Christodoulou și alte victime au fost trimise într-un cont care părea cel puțin dubios.

„O escrocherie substanțială care a acumulat sute de mii de dolari”

„Există dovezi că aceasta este o escrocherie substanțială care a acumulat sute de mii de dolari”, a declarat Madeleine Kennedy, purtător de cuvânt al companiei Chainalysis, scrie Futurism.

Însă, Apple (sau Google) nu poate face prea multe acum, în afară de blocarea aplicației. Din păcate, tot mai multe versiuni ale escrocheriei își fac apariția. Astfel, gigantul american este blocat într-un joc nesfârșit de-a v-ați ascunselea, potrivit Descopera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel