Un bărbat a dormit două nopţi pe vârf de munte, după ce s-a rătăcit. Cum a supravieţuit

Salvamontiştii au reuşit să dea de un bărbat care s-a rătăcit pe vârf de munte şi a fost nevoit să petreacă două nopţi sub cerul liber. 

"Echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița a întervenit în cursul după-amiezii zilei de miercuri, 6 ianuarie 2021,pentru a acorda sprijin unui bărbat care timp de două nopți a dormit sub cerul liber, în zona Babele-Omu.

La ora transmiterii acestei informații, bărbatul se află în afara oricărui pericol. Echipamentul profesional i-a salvat viața turistului care două nopți a dormit sub cerul liber după ce s-a rătăcit undeva între Babele-Omu, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Bărbatul, epuizat fizic a fost găsit astăzi, 6 ianuarie, în zona Platoul Babelor, de echipa Salvamont Bușteni, aflată în patrulare și care fuse alerta încă din seara zilei de luni, 4 ianuarie de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița care a sesizat faptul că un autoturism se află în zona telecabinei Peștera și proprietarul nu a revenit de pe traseu.

Bărbatul a fost preluat din zona Babelor de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița și transportat până la autoturismul care se afla la telecabina Peștera. Bărbatul în vârstă de 45 de ani este din Constanța și a plecat singur în drumeție la Vârful Omu, în cursul zilei de luni, 4 ianuarie 2021, pornind din zona telecabinei Peștera unde și-a lăsat autoturismul. Vremea capricioasă, ceața și precipitațiile i-au creat mari probleme , bărbatul fiind epuizat fizic și pus în situația de a nu mai putea continua drumul. Nu a putut nici să solicite ajutor la 112 sau Salvamont pentru că telefon mobil i s-a descărcat.

ATENȚIE! Pentru toți iubitorii muntelui care doresc în următoarele zile, să ajungă în zona montană Pestera-Padina, trebuie să fie echipați specific perioadei de iarnă.", transmite Salvamont Dâmboviţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel