Un bărbat a căzut în gol 30 de metri de pe un traseu montan. Este în viață, preluat de elicopterul SMURD - VIDEO

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Facebook Salvamont
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Facebook Salvamont

Un elicopter SMURD a intervenit în județul Brașov pentru a salva un bărbat care a căzut zeci de metri în gol. 

Salvamontiștii din Zărnești, județul Brașov, au salvat un bărbat care s-a accidentat grav pe un traseu montan periculos. 

”Acțiune de salvare deosebit de dificila derulată cu succes de catre salvamontiștii din Zărnești. Un turist, bine echipat și cu experiență montană, într-un moment de neatenție a căzut în gol aproximativ 30 de metri pe traseul marcat cu triunghi roșu ce pornește din Plaiul Foii către Refugiul Speranțelor în zona de sub refugiu”, se arată într-un comunicat de presă. 

Salvamontiștii s-au deplasat la locul accidentului, au evaluat starea generala a accidentatului, i-au acordat primul ajutor medical, cea mai importantă afecțiune fiind un traumatism cranian și au chemat în sprijin un elicopter SMURD pentru un transfer rapid către o unitate medicală.

Acțiune de salvare și pentru salvamontiștii din Prahova

Un nou accident s-a produs pe traseele de mountain-bike din Azuga. Suspect de fractură bazin, un bărbat a fost imobilizat și transportat la cabinetul medical al Bazei Salvamont Azuga, de unde a fost preluat de către un echipaj de ambulanță. 

În ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 11 apeluri de urgentă : 1 apel pentru Salvamont Vatra Dornei, 1 apel pentru Salvamont Lupeni, 1 apel pentru Salvamont Alba, 1 apel pentru Salvamont Zărnești, 1 apel pentru Salvamont Cluj, 1 apel pentru Salvamont Hunedoara, 1 apel pentru Salvamont Vâlcea - Brezoi, 2 apeluri pentru Județul Hunedoara, 1 apel pentru Județul Buzău, 1 apel pentru Județul Bacău.

În cazul acestor intervenții, 7 persoane au fost salvate, 3 dintre ei au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 22 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.                                                                                                                                                                                                                           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel