Un bărbat a anunţat un atentat cu rachetă în Bucureşti. DIICOT a intrat pe fir

Mihai Ciobanu / 10 apr 2019 / 14:38 Salveaza PDF Comentarii

Procurorii DIICOT efectuează miercuri o percheziţie pe raza comunei Jidvei, judeţul Alba, la domiciliul unei persoane în vârstă de 46 de ani suspectată că ar fi sunat la sediul unei fundaţii şi la un hotel din Bucureşti şi ar fi transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, că va fi executat un atac cu rachetă asupra locaţiilor respective. 

Potrivit unui comunicat de presă, miercuri procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Terorism, efectuează o percheziţie domiciliară pe raza comunei Jidvei, judeţul Alba, într-o cauză în care se efectuează cercetări faţă de un suspect, în vârstă de 46 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 32 alin. 1 lit. b) din Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului. 

 

Ce susţin anchetatoriiÎn fapt, arată anchetatorii, s-au reţinut faptul că la data de 1 martie, la ora 15.52, Secţia 1 Poliţie Bucureşti a fost sesizată prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 cu privire la faptul că pe raza municipiului Bucureşti, unde funcţionează o fundaţie, a fost primit un apel telefonic, ocazie cu care s-a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra locaţiei respective. 

De asemenea, în aceeaşi zi, la scurt timp - ora 15.56 - Secţia 1 Poliţie a fost sesizată, din nou, prin intermediul SNUAU 112, despre împrejurarea că la un hotel situat pe Calea Dorobanţilor, sector 1, a fost primit un alt apel telefonic, fiind transmis un mesaj audio, în sensul că va avea loc un atac cu rachetă şi că persoanele prezente au la dispoziţie 21 de minute pentru a evacua zona", se precizează în comunicat. 

Potrivit DIICOT, la finalul mesajului audio, se preciza că organizaţia "Vlad Ţepeş" revendică atentatul. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29