Un băiat de cinci ani a murit de Ebola. Alte două cazuri au fost confirmate

Un băiat în vârstă de cinci ani a decedat de Ebola în Uganda, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după ce victima a fost confirmată ca fiind primul caz transfrontalier în epidemia aflată în desfăşurare în ţara vecină Congo, informează DPA.

'Micul pacient - primul caz de Ebola la un pacient de cinci ani - a decedat aseară', a precizat pe Twitter reprezentanţa OMS din Uganda, adăugând că, în această ţară, au fost confirmate alte două cazuri de infecţie cu virusul Ebola. Băiatul de cinci ani a călătorit în Uganda din Congo împreună cu mama sa, a precizat OMS. Estul Congo se confruntă cu o epidemie de Ebola, cea de-a doua ca severitate din istorie, care a provocat moarte a peste 1000 de persoane.

Ministerul Sănătăţii din Uganda a spus că simptomele cu care băieţelul a fost internat în spital erau vărsături, diaree, dureri musculare, dureri de cap, oboseală şi dureri abdominale. Copilul a fost plasat în izolare, iar autorităţile au mobilizat rapid echipe de intervenţie în regiune, a mai precizat OMS. Ministerul Sănătăţii, OMS şi Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) au anunţat că vor demara o campanie de vaccinare începând cu vineri, au precizat autorităţile guvernamentale. Ebola este o boală infecţioasă care se manifestă prin febră şi deseori duce la hemoragie internă masivă şi la deces. Atacurile miliţiei au îngreunat eforturile asistenţilor medicali şi au complicat intervenţia ONU în criza din Congo, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel