Un băiat de 12 ani a murit din cauza unui foc de artificii

Un băiat de 12 ani a murit din cauza unui foc de artificii
Un băiat de 12 ani a murit din cauza unui foc de artificii

Un băiat de 12 ani a murit şi un altul a fost grav rănit într-un accident cu focuri de artificii în Olanda, a anunţat vineri poliţia, în pofida interdicţiei la nivel naţional de a folosi artificii în noaptea de Anul Nou din cauza pandemiei, informează France Presse.

Copiii se uitau la un adult care aprindea focuri de artificii cu un dispozitiv artizanal când a avut loc incidentul în Haaksbergen, în estul ţării, în apropiere de graniţa cu Germania. Copiii nu au avut nimic de-a face cu incidentul, potrivit poliţiei, care a anunţat că a arestat un bărbat şi a deschis o anchetă.

În ajunul Anului Nou, olandezii lansează în mod tradiţional focuri de artificii pe străzi şi în grădini, o practică populară care provoacă numeroase răniri.

Guvernul olandez a interzis focurile de artificii pentru al doilea an consecutiv

Guvernul a interzis focurile de artificii pentru al doilea an consecutiv pentru a evita supraîncărcarea spitalelor copleşite de epidemie. În 2019, peste 1.300 de persoane au fost tratate pentru răni provocate de focuri de artificii. După interzicerea focurilor de artificii în 2020, acest număr a scăzut cu 70%, scrie Agerpres.

VEZI ȘI EXCLUSIV  Focurile de artificii şi petardele, stres pentru oameni şi animale. Marius Marinescu, soluţie. Apel la Guvern

Pompierii, sfaturi importante înainte de noaptea de Revelion. Cum evităm incendiile sau rănile din cauza artificiilor

Pompierii gălăţeni au venit cu o serie de sfaturi pentru evitarea incendiilor, dar şi a rănilor din cauza artificiilor în noaptea de Revelion.

"Pentru diminuarea riscului de incendiu pe timpul jocurilor de artificii, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”General Eremia Grigorescu” al Județului Galați vă recomandă respectarea următoarelor măsuri:

Atenție la artificii/petarde

Nu există sărbători de iarnă fără magia luminilor și a artificiilor. Situația înregistrată în anii anteriori scoate în evidență faptul că utilizarea și folosirea ilegală a produselor pe bază de amestecuri pirotehnice s-a soldat, nu de puține ori, cu incidente urmate de accidentare ori autoaccidentarea persoanelor care le-au folosit, dar și cu provocarea de incendii.

Nu utilizați artificiile, petardele, rachetele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Astfel de activități se vor desfășura în strictă conformitate cu legislația în vigoare, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule;

Nu permiteți copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice;

Păstrați în locuri sigure artificiile, chibriturile și brichetele;

Se interzice așezarea în pomul de Crăciun a lumânărilor și artificiilor aprinse.

Nu utilizați instalații de iluminat ornamental cu defecțiuni sau improvizații.

Nu parcați autovehiculele în locuri care să blocheze sau să îngreuneze accesul autospecialelor de intervenţie ale serviciilor pentru situaţii de urgenţă.

La părăsirea locuinței asigurați-vă că nu ați lăsat focul aprins, consumatorii electrici sub tensiune şi corpuri de iluminat aprinse.

Dincolo de riscul de incendiu, paramedicii S.M.U.R.D. atrag atenția că, atunci când sunt folosite necorespunzător, artificiile pot provoca arsuri pe mâini și pe față, dar și răni grave la nivelul ochilor.

Ne dorim să ne bucurăm împreună de aceste zile, fără evenimente care să vă pună viața în pericol! Țineți cont de sfaturile noastre, respectați măsurile de prevenire a incendiilor și respectați în continuare măsurile necesare pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus!

Salvatorii gălățeni vă urează sărbători liniștite, lipsite de evenimente care să vă pună în pericol viața sau bunurile!", transmite ISUJ Galaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel