Un băiat a făcut DESCOPERIREA vieții. Se știau foarte puține lucruri

Un băiat de 12 ani a făut descoperirea vieții sale în timpul unei plimbări cu tatăl său. Iată ce a găsit acesta.

Un băiat de 12 ani a făcut descoperirea vieții sale când a găsit un schelet de dinozaur datând de acum 69 de milioane de ani. Micul băiat mergea în drumeții împreună cu tatăl său într-o zonă bogată în fosile din Alberta, Canada, în luna iulie, când a văzut oase care ieșeau dintr-o piatră. Nathan Hrushkin spune că, atunci când a văzut oasele pentru prima dată, a rămas „literalmente fără cuvinte”.

Tânărul știa că fosilele sunt protejate prin lege, așa că, atunci când au ajuns acasă, au intrat pe site-ul web al Muzeului Royal Tyrrell, situat în Alberta și dedicat studiului vieții preistorice. Muzeul le-a spus să facă fotografii cu descoperirea și coordonatele GPS ale acesteia, ceea ce au și făcut. Zona Badlands găzduiește multe fosile, iar un dinozaur numit Albertosaurus, a fost descoperit de Joseph Tyrell la sfârșitul anilor 1800.

Până acum au găsit între 30 și 50 de oase în peretele canionului, toate aparținând unui exemplar juvenil de Hadrosaur, estimat a avea aproximativ trei sau patru ani. Dinozaurul este complet din punct de vedere științific, spune muzeul, deoarece fosila are o vechime de aproximativ 69 de milioane de ani, iar înregistrările din perioada respectivă sunt rare.

„Acest exemplar tânăr de Hadrosaur este o descoperire foarte importantă, deoarece provine dintr-un interval de timp pentru care știm foarte puțin despre ce fel de dinozauri sau animale au trăit în Alberta. Descoperirea lui Nathan și Dion ne va ajuta să umplem acest mare decalaj în cunoștințele noastre despre evoluția dinozaurilor.", a declarat într-un comunicat curatorul muzeului pentru paleoecologie, François Therrien, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel