Un avion Ryanair a fost obligat să aterizeze la Berlin în urma unei alerte cu bombă

Un avion Ryanair a fost obligat să aterizeze la Berlin în urma unei alerte cu bombă    /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un avion Ryanair a fost obligat să aterizeze la Berlin în urma unei alerte cu bombă / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un avion care zbura de la Dublin la Cracovia a fost obligat să aterizeze pe Aeroportul din Berlin din cauza unei alerte cu bombă.

Un avion al companiei Ryanair care zbura de la Dublin la Cracovia a fost obligat să aterizeze la Berlin în timpul nopţii de duminică spre luni, în urma unei alerte cu bombă, înainte să îşi poată continua zborul, relatează luni France Presse.

"Măsurile de securitate ale poliţiei s-au încheiat fără a fi detectat niciun pericol", a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei berlineze.

"Pasagerii au putut să-şi reia zborul către Polonia la bordul unui aparat de rezervă", a adăugat ea, fără a oferi mai multe detalii cu privire la motivele alertei.

Bagajele au fost percheziționate

Potrivit cotidianului Bild Zeitung în special, a fost o ameninţare cu bomba, care s-a dovedit a fi neîntemeiată. Avionul care transporta 160 de persoane a aterizat la ora locală 20:08 (18:08 GMT) pe o pistă a aeroportului Berlin-Brandenburg din sudul capitalei germane.

Conform presei germane, bagajele pasagerilor au fost puse pe pistă pentru a fi percheziţionate de echipe cu câini, în timp ce avionul a fost înconjurat de numeroase vehicule de poliţie şi de pompieri.

"Aparatul companiei Ryanair a solicitat o aterizare de urgenţă şi a obţinut imediat autorizaţia", a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului Jan-Peter Hack pentru cotidianul Bild, precizând că pasagerii au fost conduşi la terminal pentru a lua acolo masa.

În iulie 2020, un avion Ryanair care efectua aceeaşi legătură Dublin-Cracovia a trebuit să aterizeze de urgenţă la Londra în urma unei ameninţări cu bomba, care s-a dovedit a fi de asemenea falsă, notează Publika.

Incident similar anul trecut

Un avion Ryanair, care zbura de la Cracovia la Dublin, a fost forţat să aterizeze pe Aeroportul Stansted de lângă Londra, după ce în toaletă a fost găsit un bilet care pretindea că există explozibili la bord. Două avioane Typhoon RAF au escortat avionul din momentul în care pilotul a efectuat un apel de urgenţă.

Poliţia Essex a declarat: „Acum am scos în siguranţă toţi pasagerii din avion. Aeronava rămâne într-o zonă izolată la Stansted şi ancheta noastră este în desfăşurare".

Un purtător de cuvânt al Ryanair a declarat: „Într-un zbor Ryanair de la Cracovia la Dublin a fost descoperit în această seară un bilet care susţinea că există explozibili la bord. Căpitanul a urmat procedura avertizând autorităţile britanice şi s-a îndreptat spre cel mai apropiat aeroport (Stansted) unde avionul a aterizat normal. Pasagerii au debarcat în siguranţă” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel