Un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbuşit în Grecia

Foto: DSU
Foto: DSU

Un avion care participa la acţiunea de stingere a incendiilor s-a prăbuşit pe insula Zakynthos din Grecia. 

Un avion de tip Pezetel se afla într-o operaţiune de stingere a unui mic focar izbucnit în această insulă din Marea Ionică, la vest de Grecia continentală, când s-a prăbuşit dintr-o cauză care nu a fost încă stabilită.

La fel ca în alte ţări mediteraneene, condiţiile meteorologice sunt extreme în această vară în Grecia, un val de căldură fără precedent în peste trei decenii a declanşat incendii simultane în toată ţara, potrivit Reuters.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a deplâns sâmbătă o "vară de coşmar" şi a promis că guvernul său va rămâne în prima linie pentru a apăra vieţile oamenilor.

Grecia şi-a mobilizat armata în sprijinul pompierilor şi mai multe ţări au oferit asistenţă, între care Franţa, Egipt, Elveţia, România şi Spania.

Situaţia este deosebit de gravă în insula greacă Evia, devastată de incendii. Mii de oameni au fost nevoiţi să-şi părăseacă locuinţele, lăsându-şi agoniseala de o viaţă pradă focului, în timp ce flăcările s-au răspândit în mai multe direcţii pentru a şasea zi consecutiv, scrie Agerpres.

Pompier român, mărturii din infernul elen 

Peste 100 de pompieri români au fost trimiși de urgență în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor care fac ravagii în această țară. Colonelul Florin Pop, comandantul salvatorilor care se luptă în aceste momente cu incendiile devastatoare, a vorbit duminică, la Realitatea Plus, despre situația complicată de acolo.

”În această dimineață am început activitatea în Evia. Situația este deosebită, sunt mai multe focare. Acționăm cu 6 austospeciale, 2 cisterne și o dronă. Instrucțiunile se bazează pe securitatea persoanelor de intervenție, colaborăm foarte bine cu colegii din Grecia.

Am mai fost la incendii de pădure, dar pe suprafețe atât de mari, nu. Situația meteo poate dezvolta incendiul. Din informațiile primite de la colegii greci, o parte din localnici au fost evacuați. Încercăm să nu lăsăm focul să se extindă la un sat învecinat. Suntem aici datorită Mecanismului european de protecție civilă. Vom vedea după ce vom lichida incendiile de aici ce se va întâmpla în continuare”, a declarat Florin Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel