Un avion militar s-a prăbuşit în Germania

Un avion militar s-a prăbușit astăzi în Germania. Autoritățile au intervenit imediat la locul accidentului. 

Un avion de luptă F-16 aparţinând forţelor aeriene americane s-a prăbuşit marţi într-o zonă nelocuită în apropierea oraşului Trier din Germania, transmit Reuters, dpa şi AFP. Pilotul a supravieţuit şi a fost spitalizat.

Avionul s-a prăbuşit în jurul orei locale 15:00 (13:00 GMT) în timpul unui exerciţiu de antrenament de rutină, scrie dpa care citează o declaraţie publicată pe pagina de internet a bazei aeriene Spangdahlem, unde era repartizată aeronava. Informaţia a fost confirmată de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Germania, potrivit AFP.

Pilotul s-a ejectat în siguranţă şi a fost recuperat cu răni uşoare", se precizează în declaraţie, care adaugă că "un consiliu de ofiţeri va investiga accidentul.

Aeronava s-a prăbușit în pădure



Primarul din Zemmer a declarat că aeronava s-a prăbuşit într-o zonă împădurită, iar poliţia din Trier a precizat că locul accidentului şi împrejurimile au fost izolate. Nu există informaţii disponibile cu privire la daunele cauzate. Locuitorilor li s-a cerut să se îndepărteze de locul accidentului.

Incidentul survine la patru luni de la coliziunea aeriană şi prăbuşirea a două avioane militare germane în nord-estul ţării; atunci, unul dintre cei doi piloţi a murit, aminteşte dpa.

La baza aeriană Spangdahlem din Germania este staţionată cea de-a 52-a escadră de avioane de luptă (52nd Fighter Wing) a Forţelor Aeriene ale Statelor Unite, la care sunt dislocate cel puţin 24 de avioane F-16 şi în jur de 4.000 de militari americani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel