Un avion Londra - Chișinău, aterizare de urgență la Iași. Alertă cu bombă

FOTO: Freepik @nuttawutnuy
FOTO: Freepik @nuttawutnuy

Un zbor al companiei Wizz, care făcea legătura între Londra și Chișinău, a fost redirecționat spre Iași, după o alertă cu bombă pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Un avion care circula, duminică, pe ruta Londra-Chișinău (Wizz Air flight #W93934) a fost nevoit să aterizeze la Iași, după ce pe aeroportul din capitala Republicii Moldova a fost emisă o alertă cu bombă, scrie Agerpres. 

Potrivit directorului aeroportului ieșean, Romeo Vatră, a fost activat Planul Roșu și se fac verificări. ”Avem o situație de criză", a explicat Romeo Vatră. El a adăugat că toți cei 220 de pasageri ai aeronavei și membrii echipajului au fost evacuați și vor fi transportați cu un autocar către Chișinău.

Aeroportul din Chișinău, singurul care este aeroport internațional din Republica Moldova, a fost evacuat, transmite Digi 24, aceasta fiind a doua alertă în numai 24 de ore.

Conform sursei menționate, alerta a fost făcută de o persoană care a sunat la Poliția de Frontieră, afirmând că a fost pusă o bombă în clădire. ”Polițiștii au luat în serios acest avertisment, au evacuat toți pasagerii, tot personalul aeroportului. Geniștii au venit la fața locului, a fost o desfășurare de forțe a poliției moldovene. Au căutat prin toată clădirea și după câteva ore s-a aflat că a fost vorba de o alertă falsă cu bombă. A fost a doua alertă în mai puțin de 24 de ore, și la fel, și cealaltă alertă s-a dovedit a fi, până la urmă, falsă”, a relatat reporterul Digi 24.

Trebuie remarcat contextul în care a avut loc alarmarea cu bombă, după ce duminică, ”la Moscova a fost creată o coaliție a forțelor pro-ruse de la Chișinău, iar oamenii lui Putin au dezvăluit care este obiectivul lor, să atragă Moldova de partea Rusiei, este o alianță făcută pentru alegerile prezidențiale și pentru referendumul pro-european pe care îl dorește Maia Sandu în această toamnă”, a mai precizat reporterul Digi 24.

Citește și:  Avion turcesc, aterizare de urgență la Otopeni. Alertă cu bomba

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel